Gode venindebøger til tweenpiger

26.01.19
Børn snobber op! -Aldersmæssigt! Allerede fra de er helt små, vil de gerne være voksne. Det betyder at din 9-årige pige gerne vil læse bøger, om en 12-årig pige og hendes hverdag og indre følelsesliv. Det er altså ikke farligt eller unormalt, at din tween-pige gerne vil læse venindebøger, som du måske synes lyder liiiiiige voksne nok. På børnebiblioteket får vi med jævne mellemrum spørgsmål, der netop handler om at finde nogle gode alderssvarende bøger til de mindre teenagepiger, som ikke er alt for ”voksne” i indholdet.

Den anden dag kom en mor f.eks. og spurgte om bøger til sin 9-årig datter, som havde læst alle venindebøgerne til hendes alder i børnebiblioteket. Og nu vidste moren ikke længere, hvad hun skulle hive frem, eller hvor hun skulle lede. Og med god grund. For, da jeg så begyndte at foreslå bøger, svarede pigen rigtig nok: ”Den har jeg læst!” til de første mange bøger, jeg fandt frem. Det er jo en situation, som gør en bibliotekar rigtig glad, men også lidt panisk, som vi nåede rundt mellem hylderne og der stadig ikke var nogle bøger, som pigen ikke havde læst. Men vi fandt et par stykker til sidst, og både pigen selv og jeg rykkede nok lidt ved mors ide om, hvad der var "alderssvarende" for datteren at læse. ;) Her kommer en liste til alle jer andre, som måske også leder efter (flere) gode venindebøger til de unge piger.

Bøgerne varierer både i indhold og i sværhedsgrad. I nogle er der illustrationer og små visuelle godbidder, så læsningen glider lidt nemmere og hurtigere. I andre igen er der tekst fra start til slut og hovedpersonen er måske 12-13 år gammel, men derfor kan din 9-10 årige godt læse den alligevel.

#dagensspørgsmålpåbørnebiblioteket

Materialer