Efterårets arrangementer i børnebiblioteket

01.09.23
Efteråret byder på masser af oplevelser på Silkeborg Bibliotekerne. Kig med her og se et udvalg af de aktiviteter der henvender sig til børn og børnefamilier.

Der sker en masse spændende i løbet af efteråret. Vi inviterer blandt andet til krea-workshops, naturarrangementer, filmhygge i efterårsferien, teater, musik og meget mere.  

Herunder kan du få en smagsprøve på nogle af de arrangementer, du kan opleve i efteråret. Du kan klikke ind på de forskellige arrangementer og se, hvor arrangementet foregår, og om det er gratis eller med billet. Det fulde program kan du se under "Arrangementer" i toppen af hjemmesiden.

September 

Mikrofestival - For børn

Vi skal opleve "Skrallebang goes outdoor" på Skovbakken.
Bandet SKRALLEBANG, der består af Nana Bang Kirkegaard og Søren Jensen, spiller en inddragende, sjov og kriblekrable koncert for dagens vigtigste publikum: Børn og deres voksne!

Koncerten er fra kl. 10.30-11.15 og bagefter vil der være sjove og hyggelige aktiviteter.

 

FIFA-turnering!

Kalder alle FIFA-fans! Er du vild med at game FIFA og hænge ud med vennerne?
Nu har du chancen for at mødes med andre med samme interesse! Vi får besøg af de seje folk fra Sports Gaming, som sørger for alt udstyr, så vi kan spille fede FIFA-turneringer.
Når du venter på din tur i turneringen, er der mulighed for at spille bordfodbold, hygge med en snack og quizze om fodbold og gaming.

Videnskabsklub for hele familien

9. september kl. 12.50-15.30 kan børn og voksne fordybe sig i naturvidenskab og samarbejde om sjove opgaver og øvelser. Her skal vi høre om biodiversitet og lære en masse om alt det mylder af liv, vi deler planeten med. Vi skal udforske området ved Søndertorvets naturlegeplads, hvor vi finder insekter og planter, som vi kan undersøge nærmere med mobil-lupper. I løbet af dagen skal vi også grave efter fossiler, spille spil og blive klogere på, hvordan alt liv er i familie med hinanden. 

Garn med dit barn og barnebarn

Tag dit barn/barnebarn i hånden og mød tekstilformidler Renee Heegaard på denne krea-søndag! Vi skal lære at lave de populære og smukke Viklebilleder.

 

Byg seje skralderobotter

Slip fantasien løs og byg den vildeste robot af skrald!
Hvad skal der til for at vække din robot til live - Plastiklåg, toiletruller eller måske en gammel mælkekarton?
Vi sørger for skrald og sjove dimser til at bygge robotter med, og står klar med hjælp og vejledning, når der skal bygges.

Oktober

Fætter Anders – freestyle rap om vild natur

Kom til en anderledes, skør og underholdende formiddag på børnebiblioteket, når vi får besøg af Fætter Anders, der er en af Danmarks absolut bedste freestyle-rappere.
Fætter Anders er også biolog, alvidende naturnørd og vil denne dag sætte spot på naturen og smide fede rim og heftige punchlines om alt fra bavianer til fødekæder.
Alt sammen med hjælp fra publikum. Det er enestående naturformidling, som bare skal opleves.

Efterårsbio med Hugo og Holger 

Kom til en hyggelig filmoplevelse på biblioteket! Måske kender du allerede Hugo? Drengen med de stærke briller, der drømmer om at få en sig en hund? Heldigvis møder han Holger. Holger, der godt nok ikke er en hund, som Hugo tror, men en elefantunge! Det handler jo også om øjnene der ser.
Vi viser filmen om, hvordan Hugo møder Holger – en hjertevarm og sjov film om venskab og om at passe ind. Den kan garanteret få både børn og voksne til at grine!

Dette arrangement finder sted flere dage og på forskellige lokationer. Se "Arrangementer" for det fulde overblik. 

Familiefilm: Kan dyr være magiske ledsagere?

Kan dyr være magiske ledsagere?
Få svaret i denne fantasifulde familiefilm, der udforsker et venskab mellem mennesker og talende dyr i et spændende eventyr.
Plottet er sjovt og med et rigtig fint budskab: selvom vi er forskellige, har vi brug for hinanden.

Kreative eksperimenter og sansesjov med Kreaunger

Kom og vær med til at slynge neonmaling, pynte løs med glimmer og lege med de klareste vandfarver.
Den legende og børnestyrede proces er i centrum, når der kreeres og sanses med Kreaunger.

Dette arrangement finder sted flere dage og på forskellige lokationer. Se "Arrangementer" for det fulde overblik. 

Trommerum Express

Trommerum Express - en rejse med trommer for børn. Tag med percussionisten Thomas Ousager når han rejser jorden rundt på mindst 80 percussion instrumenter. En rejse gennem slagtøjsverdenen som du ikke må på gå glip af. Oplev lyden fra percussion instrumenter du ikke vidste fandtes og se det med dine egne øjne.

Ned på jorden - teater for alle fra 5 år

De to gamle dukkeførere Martha og Arthur har været tjenestefolk i deres ungdom og fortæller nu historien om Constance: En rig og fornem pige, der er vant til at få alt hvad hun beder om – lige indtil den dag hun falder i søvn i en kasse og bliver fragtet langt bort til et fremmed og ukendt land.

LEGO® Build the Change

Kom og vær med, når vi i efterårsferien afholder LEGO® Build the Change.
Vi har LEGO-klodserne klar, og sammen eller alene skal I bygge jeres gode idéer, der kan gøre Gjern til et endnu bedre sted at være – for både børn og voksne og for dyr og mennesker.

Dette arrangement finder sted flere dage og på forskellige lokationer. Se "Arrangementer" for det fulde overblik. 

Alle kan tegne

Synes du det kan være svært at tegne sjove og fantasifulde tegninger med dit barn? Så kom og tegn med os!
Vi får besøg af supertegner Jannick Broz fra Den kreative Skole, der lærer os tegne-tips og tricks. Alle tegner deres egen karakter der så kommer til at indgå i et stort sejt fællesbillede.

November

Filmaften

Kom til filmhygge på biblioteket efter lukketid! Lyder filmhygge, pizza og konkurrencer som en god fredag aften? Så kom til filmaften på biblioteket.
Vi begynder kl. 16.30, hvor I stemmer om hvilken film, vi skal se først. Undervejs bestiller vi pizzaer og vi sørger selvfølgelig også for masser af snacks. Udover at se film, skal vi også hygge, lave konkurrencer og hvem ved, måske lege gemmeleg?

Dinoteket

Kom og vær med til en spændende formiddag i dinosaurernes tegn på Kjellerup Bibliotek!
Her skal vi læse om dinoer, tegne dinoer, høre historier om dinoer og ikke mindst skal vi høre "Beat&Brøl i Dinosaurland" give en forrygende koncert.

Skriveworkshop med forfatter Sofie Boysen

Er du vild med at fortælle historier, skrive og bruge din fantasi? Kom til skriveworkshop med forfatter Sofie Boysen!
Sofie Boysen laver øvelser og giver tips og tricks til hvordan du bliver endnu bedre til at skrive og finde på historier.

Det' sørme, det' sandt, december!

Endelig blev det december! Kom til julehygge med musikpædagog Hanne Højgaard Hede - med gode sange og rytmiske lege.
Måske vi skal synge om nissen – du ved, den der sidder på loftet? Eller synge en julesang, du aldrig har hørt før?
Du må meget gerne tage nissehue på.

Dette arrangement finder sted flere dage og på forskellige lokationer. Se "Arrangementer" for det fulde overblik. 

December

Jule-naturworkshop med UdeUnger

Kom til en hyggelig formiddag med krea-aktiviteter i naturmaterialer, højtlæsning, varm kakao og julemusik!
Vi får besøg af Udeungers rullende naturværksted. Her kan du hygge med at lave en julegave til havens dyr, eller en, du holder, og som du kan pakke ind og få med hjem.

Lotte og Nissen - teater for de 3-7 årige

Lotte og Nissen er en sjov og poetisk forestilling for de 3-7 årige og deres voksne.
Lotte er sammen med sin mor flyttet på landet, fordi de har arvet et hus fra Lottes oldefar. Mor har travlt med at gøre rent, og Lotte keder sig med bamsen Sangersøren er eneste legekammerat. 
Men Lottes oldefar har efterladt en støvet gammel rejsekuffert til Lotte. I kufferten bor en nisse... 

Dette arrangement finder sted flere dage og på forskellige lokationer. Se "Arrangementer" for det fulde overblik.