Mickey Gjerris, Lene Tanggaard

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Hallen
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 Klimakrise og trivselskrise hånd i hånd

23.04.24
Samtale mellem Lene Tangaard og Mickey Gjerris

Kom til en spændende samtale mellem to markante personer, som beskæftiger sig med forskellige perspektiver af begrebet bæredygtighed.

Samtalens omdrejningspunkt er nutidens menneskelige trivselskrise især blandt børn og unge sat overfor klimakrisen og med fokus på hvordan de to kriser hænger sammen og hvordan vi kan handle for at mildne dem begge. Herunder hvordan vi kan tilbyde børn og unge handlemuligheder i en verden der til tider kan synes af lave.

Lene Tanggaard er uddannet psykolog, Ph.d. og er rektor for Designskolen Kolding og professor i pædagogisk psykologi. Lene er medlem af Trivselskommissionen, og forfatter til bogen ”En lille bog om, hvorfor de fleste forældre skal gøre langt mindre, end de tror”.

Mickey Gjerris (1969) er uddannet teolog (PhD) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 25 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bøgerne "Skildpaddetanker" (2017), "Naturens Sprog" (2018), ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” (2019) og ”Det er også dit ansvar” (2023). Fra 2011 – 2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com.

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål og bæredygtighed. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program med fokus på hvordan vi som borgere kan være med i den bæredygtige omstilling. Programmet kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 27. april.