boomerang poser, syning

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 17:00
Pris
Gratis
Sted
Makerspace
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE 17 Sy-fællesskab - Boomerang Poser Silkeborg

22.04.24
Kom og hjælp med at lave bæredygtige stofposer til biblioteket. .

Hver mandag mødes en gruppe frivillige om symaskinerne på biblioteket og syr bæredygtige stofposer af overskuds- og genbrugsstof. Målet er at stofposerne skal afløse bibliotekets plastikposer næste år, når der er blevet syet en passende mænge stofposer. Projektet er startet og drevet af de frivillige ildsjæle Dorte Fløjgaard og Gitte Hegelund.

Konceptet kendes internationalt som Boomerang Bags med opstart i Australien, der er en slags deleposer syet i genbrugsstof. De er designet til, at man kan tage en pose, når man har brug for det, og lægge den tilbage igen næste gang man er på biblioteket eller det sted, hvor man har lånt posen.

Du behøver ikke være en haj til syning – der er nemlig både er skabeloner og kyndig vejledning. Det er forholdsvist let at gå til for de fleste. Man må også gerne medbringe sin egen symaskine, men det er ikke et krav for at være med.

Det er ganske uforpligtende og man behøver ikke komme hver gang. Så kom og vær med i et hyggeligt fællesskab og gør en bæredygtig forskel på en og samme tid.

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål og bæredygtighed. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program med fokus på hvordan vi som borgere kan være med i den bæredygtige omstilling. Programmet kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 27. april.