Emner
syltning
Hvor er materialet?
Henter beholdningsoplysninger.
Se mere om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.13
ISBN
8711128933
Udgave
1. udgave, 2. oplag (2002)
Omfang
120 sider
Forlag
Aschehoug
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
På hjemmesiden
- Nyhed
Kom sommeren på glas
Sensommer er syltetid. Det er tid til at høste havens modne frugter og gemme deres vitaminer til de kolde vintermåneder. Et glas med hjemmelavet syltetøj eller pickles er også en gave, der vækker glæde. Herunder er også et par bøger om fermentering - konservering af grøntsager - som har fået en renæssance i de danske køkkener.Læs mere
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Her er godt nyt til alle, der holder af at sylte. Bogen er i et flot grafisk design, hvor ingredienserne er fremhævet med en farve, der svarer til den frugt/grøntsag, der er hovedingrediensen. Denne farve er også er den dominerende i de ledsagende fotografier. Bogen har et praktisk format og en overskuelig opbygning. Indholdet er også af høj kvalitet, så enkelt, at alle kan være med, men også inspirerende for den mere erfarne. Der indledes med "sylteråd", som det anbefales at læse, inden man går i gang. Der står kort og præcist de nødvendige oplysninger. Opskrifterne er klart opstillet og lette at følge. De er delt i afsnittene: syltetøj, marmelade, råsyltning og frysetøj, gelé og saft, sursyltning, stærkt og krydret samt delikatesser og gaveideer. Mange opskrifter har et tip om, hvad resultatet smager særlig godt sammen med. Forfatteren angiver i forordet, at hun har arbejdet med opskrifterne i 11/2 år, og de virker også meget gennemarbejdede. Der er både klassiske og nye opskrifter i samlingen, og den fungerer fint som en grundbog i syltning. Nyere syltebøger er En smag af sommer, 2000, der virker mere speciel, og Bær og frugter, 2000, der har en historisk vinkel