Nomerne kæmper for FN’s Verdensmål

I vinterferien indtager nomerne børnebiblioteket med en masse sjove aktiviteter, der i børnehøjde sætter fokus på FN’s verdensmål. 

Silkeborg Bibliotekerne har i samarbejde med nomernes far - børnebogsforfatter og tegner Jan Kjær, skabt en fortælling om, hvordan nomerne kan bruge verdensmålene til at passe på sig selv og Nomerskoven, hvor de bor. Præcis som vi mennesker kan bruge verdensmålene til at passe på hinanden og jorden.

Midt i børnebiblioteket sidder nomernes Prinsesse Zika på sin store trone.

Prinsesse Zika er bekymret. Noget er sket med nomerne, der normalt ellers altid er så gode til at passe på hinanden og på Nomerskoven. De er blevet dovne, og i stedet for at arbejde og hjælpe hinanden, sover de det meste af dagen og skændes alt for meget. Også Nomerskoven har det skidt. En gruppe skovpirater har efterladt deres affald over det hele, men ingen orker at rydde op efter dem.

Nomerne har brug for børnenes hjælp til at overvinde denne krise og få rettet op på livet i Nomerskoven. Børn og børnefamilier kan være med til følgende:

  • Mød Jan Kjær - som har skrevet og tegnet nomerbøgerne
  • Monsterjagt: Hjælp nomerne med at finde de monstre, som har gemt sig i biblioteket – Vind en nomerbog
  • Nomeryoga: Hjælp kriger-nomerne med at komme i form og holde hjernen skarp
  • Opfinder-workshop: Hjælp opfinder-nomerne med at bygge nye blåbærkanoner, som skal bruges til at passe på skoven
  • Tag en selfie midt i Nomerskoven
  • Få nomernes tips og tricks til hvordan du selv kan kæmpe for verdensmålene derhjemme

Aktiviteterne er målrettet børn fra 5-8 år og er gratis. De finder sted på bibliotekerne i Silkeborg og Kjellerup. På biblioteket i Them er der nomer-monsterjagt, og i Gjern er der nomerdag med monsterjagt og nomerperler.

 

Silkeborg Bibliotekerne vil i 2022 sætte fokus på FNs’ 17 Verdensmål. Det gør vi med en række videns- og debatarrangementer for børn og voksne, hvor det er ønsket, at gøre verdensmålene til hverdagsmål - altså noget som man nemmere kan omsætte til sin egen hverdag. Nomer-aktiviteterne i vinterferien handler netop om at omsætte verdensmålene til børnenes univers og gøre dem mere forståelige. Læs mere om verdensmåls arrangementerne på hjemmesiden

 

 

Nomer-arrangementer i vinterferien