Træn din hjerne

Får du trænet din hjerne? Hvad enten du er ung eller gammel, så er det vigtigt at træne sin hjerne hver dag. Der findes en lang række træningsapps til at holde hjernen frisk, som du kan downloade til din smartphone eller tablet

Nedenfor giver vi nogle forslag til, hvilke apps du kan bruge til at holde hjernen ved lige. Appsene er gratis, men du har mulighed for at købe premium-udgaven, hvis du vil undgå reklamer og have adgang til flere funktioner. Vær opmærksom på, at appsene kan være meget vanedannende!

Vil du hellere træne analogt, så har vi samlet en række bøger i bunden af siden med meget mere information om, hvordan du kan træne din hjerne.

Lumosity
Træn din hjerne gennem små spil, som hver især på den ene eller anden måde er med til at træne din hjerne. Spillene kan have forskelligt fokus fx hukommelse, opmærksomhed, hurtighed, problemløsning og mindfulness. Dagligt har du mulighed for at spille tre udvalgte spil.
Lumosity – app til Android
Lumosity – app til iPhone

Unblock Me Free
Har du god tålmodighed? Flyt rundt på træbjælkerne, så den røde træbjælke til sidst kan komme på plads.
Unblock Me Free – app til Android
Unblock Me Free – app til iPhone

Wordfeud Free
Er du god til at danne ord? Så spil mod dine venner og familie i bedste Scrabble-stil. Findes på dansk.
Wordfeud Free – app til Android
Wordfeud Free – app til iPhone

Draw Something Classic
Kan du lide tegn og gæt? Så er Draw Something Classic lige noget for dig. Du kan spille med din familie og venner, hvor I skiftes til at tegne og gætte. Findes på dansk.
Draw Something Classic – app til Android
Draw Something Classic – app til iPhone

Wordbrain
Du starter ud med nogle bogstaver, som du enten ved at swipe op, ned, hen ad eller diagonalt kan sammensætte til et eller flere ord. Du får oplyst, hvor mange bogstaver ordet eller ordene består af, og det er så op til dig at finde ud af, hvilke(t) ord der er tænkt på. Findes på dansk.
Wordbrain – app til Android
Wordbrain – app til iPhone

Til foredraget ”Hvem har en HJERNEestarter liggende?” har du desuden mulighed for at få endnu flere værktøjer til at træne din hjerne. Foredraget med hjerneforsker Troels W. Kjær finder sted onsdag d. 31. oktober kl. 19 i Silkeborg Medborgerhus. Se mere og køb billet på Det Sker

Materialer