Stress af

26.02.19
Føler du dig lidt småstresset, eller kender du én, der er brændt ud og sygemeldt med stress? Mange vil kunne svare bekræftende på at de har haft stress inde på livet på en eller anden måde.

I Sundhedsstyrelsens rapport Danskernes Sundhed fra 2017 svarer over 25% af 168.000 adspurgte danskere, at de føler et højt stressniveau.

Stress er altså lidt af en folkesygdom og derfor tager vi nu emnet op på flere forskellige måder på Silkeborg Bibliotekerne:

I marts og april kan du glæde dig til en hel serie af arrangementer om emnet stress:
Stressekspert Thomas Milsted fortæller om at komme fra stress til trivsel. 

Du kan også prøve at stresse af med faglitteratur og skønlitteratur, efter henholdsvis shared reading metoden og højtlæsning.

Eller du kan prøve at få en Digital Detox eller en workshop om kost og mindfulness.

Vil du hellere hjælpe dig selv med at få nedsat stressniveauet ved at læse dig ind på emnet, kan du lade dig inspirere af vores udstilling i vidensområdet på Silkeborg Bibliotek.  Her kan du se eksempler på gode fagbøger om forskellige aspekter af stress.  Se også Annikas forslag til Afstressende faglitteratur.

I vores oplevelsesområde, vil du kunne finde romaner, der er gode at stresse af med. Se Tines forslag til Afstressende skønlitteratur.

Tags
Materialer