Smukke kunstmagasiner, opskrifter, film og historie

08.04.20
Der er magasiner for enhver i RB Digital. Se vores favoritter.

Vi har valgt nogle af vores favoritmagasiner ud, men du kan tjekke hele udvalget på RB Digital.

Læs mere om hvordan du får adgang eller find links til vores favoritter nederst på siden. 

Sidse anbefaler

Kunstmagasinet FINE ART CONNOISSEUR

I 2008 var jeg i New York i forbindelse med at jeg skrev mit speciale om kunst og kulturformidling til børn og unge. 
Som nysgerrig kunsthistoriestuderende støvsugede jeg hylderne for litteratur og materialer, der kunne bruges i min analyse.
På New York Public Library købte jeg magasinet FINE ART CONNOISSEUR - bare fordi det sprang i øjnene med sin smukke forside. 
Mange nye udgivelser er kommet til siden, men jeg har ikke læst nogen af dem, fordi jeg ikke vidste, de fandtes tilgængelige herhjemme i en digital version.
Dette ændrede sig i går, hvor jeg sad herhjemme i min sofa og lavede en søgning på ART på RB digital. Her dukkede det lækre magasin op, og jeg blev med ét mindet om min tid som specialestuderende. Hvor var det skønt.

SÅ, hvis du elsker kunst og er nysgerrig på historierne bag værkerne, er magasinet FINE ART CONNOISSEUR lige noget for dig.
Store og smukke illustrationer findes side om side med velskrevne artikler om aktuelle og historiske tendenser.

Andreas anbefaler

Filmmagasinet Empire

Empire er et britisk filmmagasin, der bl.a. giver et godt overblik over kommende film, så man har noget at se frem til. Desuden bringer de anmeldelser af de nyeste film og anbefalinger til streaming af både serier og film. Bladet skiller sig ud fra andre filmmagasiner ved at have eksklusive interviews med tidens største skuespillere og instruktører. Eksempelvis var det i et interview med Empire, at Martin Scorsese kom med sin bredt omdiskuterede udtalelse: Marvel isn't cinema'.

Ditte anbefaler

Madmagasinet Spis Bedre

Jeg elsker at lave mad og synes det er fedt, at Spis Bedre nu er med i RB Digital. Bladet udmærker sig ved at have realistik inspiration til hverdagsmad i en børnefamilie, hvor ingredienser og tidsforbrug ikke tager overhånd. Men i martsnummeret et det især opskrifterne til påskefrokoster, jeg glæder mig til at prøve af, når vi i min familie skal afprøve vores første virtuelle påskefrokost - tak til nymodens teknologi!

Og måske skal jeg også prøve de der træstammer med lemon curd... og Sarah Bernardt-kagerne med hindbærsmørcreme... og, uh, rabarbertærter (mon der ikke er nogle rabarber i haven?)... og, jøsses, et helt tema om lagkager! Jeg må trille på job, når lockdown er slut.

Peter anbefaler


Teknologimagasinet How it Works, National Geographic samt historiemagasinerne Alt om Historie og Military History

Jeg læser normalt ikke ret mange magasiner, og slet ikke online, men jeg er alligevel imponeret over udvalget i RB Digital, og der er flere magasiner, jeg helt klart vil dykke ned i. How it Works har jeg tidligere læst i fysisk form. Det har masser af spændende baggrundsviden om, hvordan forskellige teknologier og naturviden virker. Alt fra VR, 5G til fordøjelsessystemet bliver behandlet. National Geographic sætter spot på de klimamæssige udfordringer, som jorden står overfor og har nogle flotte billeder oven i købet.

Jeg er generelt historieinteresseret, men synes især det er spændende at læse om tekniske landvindinger og hvordan man igennem historien har løst forskellige udfordringer vha. teknik, mekanik eller videnskab. Der tror jeg, at magasinerne Alt om Historie og Military History er lige i øjet. 

Maria Louise anbefaler


Litteraturmagasinerne The New York Review of Books og The Paris Review samt livsstilsmagasinet The Simple Things

Min indre litteraturnørd kommer for alvor op til overfalden, når jeg bladrer igennem litteraturmagasiner. Jeg læser aldrig bladene cover-to-cover, men plukker, hvad jeg synes er spændende. The New York Review of Books har artikler om litteratur, kultur, økonomi, science og aktuelle anliggender. Der er lange anmeldelser og essays, ofte skrevet af andre kendte forfattere. The New York Review of Books havde 50 års jubilæum i 2013 og Martin Scorsese har lavet filmen The 50 Year Argument, som dokumenterer magasinets massive indflydelse. Filmen kan ses på Filmstriben. Det aktuelle nummer har naturligt nok temaet "Notes from a pandemic". 
The Paris Review har, til trods for navnet, ligeledes hovedsæde i New York, men er alligevel mere "europæisk" i sit snit. Magasinet blev startet i Paris og flyttede først hovedsæde i 70'erne. Det har spændende interviews og indeholder ofte essays eller noveller af forfatterspirer og var således et af de første steder, hvor bl.a. Phillip Roth blev publiceret. 

Livsstilsmagasinet The Simple Things har jeg netop opdaget - og hvor er det fint! Det har en nysselig æstetik, opskrifter, gode råd til at være mere i nuet i vores travle liv. Med sit fokus på slow living, byhaver og vintage fund kan magasinet i hvert fald ses som en mere bæredygtig modvægt til de glittede modemagasiner, jeg af og til også holder af at læse. Hvis du er mere til modemagasiner, så finder du heldigvis også et væld af internationale modemagasiner, heriblandt VOGUE, VOGUE Paris samt ELLE og ELLE France på RB Digital. 

Hvordan kommer jeg i gang?

Læs mere her

eller

Se denne trin-for-trin guide (video) til RB Digital på eKurser.dk 

Tags
Materialer