Shakespeare i nye klæder

24.09.21
William Shakespeares skuespil lever i bedste velgående i det 21. århundrede, fordi vi elsker fascinerende, forelskede og forbryderiske karakterer i gode historier.

I Shakespeares skuespil møder vi et mangfoldigt karaktergalleri fra konger og krigshelte, til mordere og bedragere, fra dronninger og jomfruelige døtre, til lystløgnere og lommetyve. Men hos Shakespeare er intet som det umidelbart synes, og heltene har mange fejl og mangler, og skurkene har karaktertræk, som får os til at fatte sympati for dem. Hos Shakespeare blandes det smukke sammen med det grimme, og det grusomme med det komiske, i et vidunderligt sprog. 

I forbindelse med et litterært genfortællingsprojekt er syv af Shakespeares skuespil blevet genskrevet i romanform af bl.a. krimiforfatter Jo Nesbø og forfatteren til Tjenerindens fortælling, Margaret Atwood. Er du interesseret i Shakespeare eller i temaer som hævn, mord, kærlighed, korruption, jalousi, bedrag, identitet og kønsroller, kan du med fordel kaste sig over en disse!

Materialer