Pia Rask Jacobsen fra Silkeborg Bibliotekerne

Pia anbefaler sommerlæsning

22.03.21
I mine anbefalinger kommer vi omkring fantastiske fantasy trilogier, vandreture som ændrer ens liv, skæbnesvangre historier fra et luksuriøst krydstogt og et finurligt og spændende chokoladeeventyr i Paris. Og meget mere!

Jeg har en meget alsidig smag i litteratur, det kan man vist roligt sige. Mine anbefalinger kommer her, og jeg har samtidig lavet en liste med bøger, som jeg glæder mig til at læse hen over sommeren i min hængekøje hjemme i haven. 

Mine anbefalinger
Lad os starte i fantasygenren. Her vil jeg gerne anbefale 2 forskellige trilogier, som begge er ret smukke og magiske på hver deres måde, selv om de slet ikke kan sammenlignes.

Grænsen til Trafallas-trilogien af Julie M. Day
Sproget er magisk og levende, og universet er rigtig godt beskrevet. Den overrasker og indeholder en masse fede fantasyelementer, såsom magiske skriftruller, elvere, som kan skifte form til dyr, skyggefolk, uhyggelige, magiske væsner og meget mere. Grace, som er hovedpersonen, hvirvles ind i en ældgammel magisk fejde og bortføres til et, for hende, ukendt land, nemlig Trafallas. Det viser sig dog, at hun hører mere til der, end hun nogensinde kunne have forstillet sig, og inden hun får set sig om, skal hun nytænke hele sin identitet, og det hele ender ud i en kamp om kærlighed, ære og Trafallas fortsatte eksistens.

Farseer-trilogien af Robin Hobb
I Farseer trilogien følger vi den kongelige bastard Fitz. Han har kongeligt blod i årene, men han er vokset op i de kongelige stalde. En dag bliver han udvalgt til at blive oplært som kongelig snigmorder. Og Fitz´s liv bliver vendt fuldstændig på hovedet. 
Robin Hobb kan altså noget helt særligt, hvis du spørge mig, og er du til litteratur, som har en detaljeret og er smukt beskrevet, så er dette klart en trilogi for dig. Dog kræver det en smule tålmodighed fra læserens side, og er man normalt til de mere tempofyldte romaner, så kan disse godt være lidt specielle at komme igennem. Men jeg lover, at du ikke vil fortryde det. Giv fortællingen tid og lade dig indhylle i de smukke og interessante passager om miljøet, personerne, landskabet og de bånd, som binder personerne på kryds og tværs.


Den skønneste chokoladebutik i Paris af Jenny Colgan 
Jeg ELSKER Jenny Colgan. Jeg opdagede hende, fordi hendes bøger er så smukke og farvestrålende. Jeg ved godt, de siger, at man ikke må dømme en bog på dens cover, men det gjorde jeg her. Hun har skrevet så mange hyggelige romaer, og det var svært at vælge én ud. Men Den skønneste chokoladebutik i Paris, er klart en af mine yndlings. Jeg sad med en ren lykkefølelse, da jeg var færdig, og blev da et kort sekund i tvivl, om jeg skulle sig mit job op, og flytte til Paris for at lave chokolade?


Kvinden i kahyt nr. 10 af Ruth Ware 
Denne psykologiske spændingsroman skuffede på ingen måde. Jeg følte, jeg sad på pinde hele bogen igennem, og mit hoved fik virkelig kværnet nogle forskellige teorier igennem, og til tider følte jeg nærmest sveden løbe ned ad ryggen. Den handler om Lo Blacklock, som er journalist i London på et rejsemagasin, og som bliver inviteret med på et luksuriøst krydstogt, hvor hun forventer lækre drinks, spabad og udsøgt mad. Dette får hun også, men samtidig, og ganske ufrivilligt, bliver hun vidne til et mord. Eller hun tror, det var et mord?  

Pigen fra Napoli af Lucinda Riley
Pigen fra Napoli var mit første møde med Lucinda Riley, og hun blev hurtigt en af mine go to forfattere. Mange kender hende nok bedst for sin serie om De syv søstre. Men hun har faktisk lavet nogle rigtig smukke og gode enkeltstående romaner, som klart er værd at læse. Pigen fra Napoli er en smuk klassisk kærlighedsroman og handler om den magt, en forelskelse kan have over en, jalousi og en splittelse mellem at være mor og have en karriere inden for operaverdenen. 

Under mælkevejens stjerner af Camilla Davidsson
Hvis der er noget, jeg elsker, så er det, når litteratur virkelig kan røre en. Denne roman er letlæst og underholdende, og da jeg var færdig med den, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg en dag skal pakke en backpack og vandre på Caminoen. Jeg følte straks med hovedpersonen Emma og hele hendes historie. Som udbrændt karriekvinde og nyligt svigtet af sin kæreste, vælger Emma at vandre Caminoen. Undervejs møder hun en masse mennesker, og deres, og Emmas egen historie, er godt skrevet og rammer plet. Det skal nævnes, at det er en serie. Det havde jeg ikke opdaget til at starte med, men det var kun skønt at finde ud af, at jeg fik lov til at følge Emma og hendes færd lidt endnu. 

Det glæder jeg mig til at læse…
 

Good Luck Girls af Charlotte Nicole Davis
Denne fantasy roman glæder jeg mig til at få læst. Den bliver beskrevet som en western fantasyfortælling, hvilket jeg aldrig selv er stødt på før. Den handler om kampen for at slippe ud af prostitution og har elementer, som kan sætte tankerne hen på slaveri. Det, krydret med fantasyelementer, kan da kun blive spændende. 

Den lille cafe ved den endeløse strand af Jenny Colgan
Jeg er altid helt høj, når der kommer nyt fra Jenny Colgan. Og jeg kan slet ikke vente med at læse mere fra den skotske ø Mure og følge Floras nye udfordringer og glæder. Denne bog er en forlængelse af En meget fjern kyst og Velkommen til Floras sommerkøkken. Jenny Colgan kan noget i forhold til at skrive gode, letlæste, kærlighedsfyldte, følsomme og samtidig underholdende romaner. 

Nattergalen af Kirstin Hannah
Denne fortælling handler om to søstre, og de ofre de har måtte bringe under 2. verdenskrig. Den foregår i Frankrig og er fyldt med drama, kærlighed, svære valg og kampen for sit fædreland. Jeg har ladt mig fortælle, at det kan være nødvendigt at have kleenex tæt på, når man læser denne roman.

Materialer