Ny sæson: LYT - en podcast om lyrik

LYT bringer dig tættere på lyrikken gennem nærværende og tilbagelænede samtaler med digterne om deres lyrik. Tredje sæson er i luften med et afsnit om Søren Ulrik Thomsens forfatterskab og nedslag i digtsamlingerne City Slang, Nye Digte og Rystet Spejl.

Podcasten LYT slår tematisk ned i enkelte forfatterskaber, digtsamlinger og digte og kan give dig inspiration til at gå i gang med at læse lyrik. Som læser kan man godt have opfattelsen af, at digte udelukkende gemmer på skjulte budskaber og at man skal have lyst til at anlysere eller fortolke lyrik for at kunne læse det "rigtigt". Med LYT ønsker vi at åbne lyrikken gennem nærværende samtaler med digtere, vi formidler læseoplevelser og viser at digte også er sansninger, sprogglæde - og at man faktisk bare kan læse dem for sin fornøjelses skyld. 

I tredje sæsons første afsnit fortæller Søren Ulrik Thomsen i samtale med formidler Maria Louise Elgård Rasmussen om de forskellige faser i sit forfatterskab fra debuten i 1981 til hans seneste digtsamling, Rystet Spejl, som udkom i 2011. Med nedslag i enkelte digte kommer interviewet omkring temaer som byen, 80’er-generationen, litteraturprogrammet Bazar, den blå farve, tiden, stederne og ikke mindst alle de forbindelseslinjer, der løber som metrolinjer gennem Thomsens forfatterskab.

I de kommende afsnit af LYT kan du bl.a. blive klogere på Danmarks måske nok ældste, aktive digter, på arbejdsdigte, børn og poesi, og på digte, der taler med flere stemmer og digtere der skriver sammen.

Find og abonner på LYT i din podcast-app, på eReolen.dk eller læs mere på lytlyrik.dk 

Søren Ulrik Thomsen og Maria Louise Elgård Rasmussen i Gyldendals baggård

Tidligere episoder indeholder interviews med Pia Tafdrup, Klaus Høeck, UHØRT (forfatter Lone Hørslev og musiker Jesper Mechlenburg), Julie Sten-Knudsen m.fl. 

Tags
Materialer