Bent Fabricius-Bjerre

Musikkens "Grand Old Man" er død 95 år gammel

29.07.20
Bent Fabricius-Bjerre var én af Danmarks største komponister indenfor underholdningsmusik. Han skrev nogle af de mest populære og iørefaldende melodier i dansk showbizz. Alle har garanteret nynnet med på en af hans utallige filmmelodier, som f.eks. "Forelsket i København."

Bent Fabricius-Bjerre er blandt andet kendt for at stå bag de berømte temaer til "Olsen Banden" og "Matador". Han har ligeledes komponeret en række ballet-, musical- og teaterstykker gennem årene og skrevet kendingsmelodier til underholdningsprogrammer som Jeopardy og Go’morgen Danmark.

Han startede karrieren allerede i en alder af 17 år og har i generationer været en af Danmarks mest kendte komponister og musikere.

Det helt store musikalske gennembrud kom i 1961, da han komponerede kendingsmelodien til tv-programmet "Omkring et flygel", som han også var vært i. Da han året efter lancerede melodien i USA med titlen "Alley Cat", røg den til tops på hitlisterne og blev belønnet med en Grammy.

Hvis du vil læse mere om Bent Fabricius-Bjerre, kan du på hans hjemmeside gratis downloade hans bog "Tanker ved tangenterne":

Du kan også lytte til udvalgte melodier og downloade noder gratis: https://fabricius-bjerre.dk/melodier/

Danni Travns biografi "Bent Fabricius Bjerre" findes også som e-bog, netlydbog og bog med stor skrift. 

 

Materialer