Portræt af Leif Davidsen

Mød Leif Davidsen

24.02.22
Mød Leif Davidsen og hør ham fortælle om sin aktuelle historiske roman "Lenins Bodyguard." Romanen udkommer 21. marts 2022.

Leif Davidsen har en stor viden om Rusland og Østeuropa. Til sidst i foredraget vil han trække nogle perspektiver fra det historiske Rusland, som han fortæller om i romanen - og til nutidens Rusland og krigen i Ukraine.

"Lenins Bodyguard" handler om:
I 1910 opholder Sovjetstatens grundlægger Vladimir Lenin sig en måned i København. Han er et oplagt mål for agenter fra det russiske zarstyre, som gerne vil deres ærkefjende til livs. På sin daglige spadseretur fra Vesterbrogade til Det Kongelige Bibliotek bliver han en dag overfaldet.

Lenin reddes på et hængende hår af den unge dansk-amerikaner, Oskar Madsen. De to knytter et bånd, og Oskar Madsen bliver siden Lenins bodyguard under den blodige russiske revolution og borgerkrig i 1917.

Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme, som også præger Rusland i dag.

Du kan møde Leif Davidsen den 31. maj kl. 19-21 på Them Bibliotek.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her