Person sidder på gulv med bøger

Louisiana Literature

10.08.22
Der er mulighed for en stor portion stjernestøv, når Louisiana Literature løber af stablen den 18.-21. august i Humlebæk.

Den internationale litteraturfestival Louisiana Literature byder på et stort hold danske og internationale forfatterstjerner, og der bliver rig mulighed for at opleve gode samtaler, litterær mangfoldighed og indsamle ny læseappetit.

Læs programmet her.

Nogle af de helt store internationale forfattere, der gæster festivalen i år er:


Édouard Louis
Franske Édouard Louis tog alle med storm, da han udsendte Færdig med Eddy Bellegueule i 2014. “Her er bogen, alle bør læse. Den autofiktive roman er en knugende fortælling om barnets smertelige erfaringer ved at være homoseksuel og mønsterbryder og vokse op i en nordfransk provinsby, hvor de traditionelle kønsroller holdes i hævd med hård hånd. I januar udkom Louis med En kvindes forvandling om sin mors undertrykkelse- og frihedshistorie. Her slår han atter fast, at han er den mest blændende franske forfatter i sin generation.

Torsdag kl. 16.30 og lørdag kl. 15.30 på Parkscenen

Bernardine Evaristo
Evaristo modtog The Booker Prize i 2019 for Pige, kvinde, andet, og den 18. august udkommer hendes aktuelle roman ‘Mr. Loverman’ i dansk oversættelse af Siri Ranva Hjelm Jacobsen.

Lørdag kl. 17.30 på Parkscenen


Deborah Levy
Deborah Levy har alt det, alle andre drømmer om - poesi, originalitet, nerve. Hun har haft en aktiv kunstnerkarriere siden 80'erne. Første bind af hendes erindringstriologi ‘Ting jeg ikke vil vide’ udkom på dansk i foråret, og i dagene op til festivalen udkommer bind to.

Fredag kl. 16.00 og lørdag kl. 14.00 på Parkscenen

Natasha Brown
I ‘Samling’ inviteres hovedpersonen til en overdådrig havefest hos svigerfamiliens residens på landet. Her bliver frustrationen og smerten over at være en sort kvinde, der kæmper for at finde samhørighed sat på spidsen, mens hun konstant bliver mødt med racisme, sexisme og sociale skævvridning.

Torsdag kl. 17.30 i koncertsalen, fredag kl. 15.00 på Parkscenen og lørdag kl. 13.30 igen i koncertsalen

Ocean Vuong
Hvis du vil være vidne til en af verdens mest interessante nyere talenter, så skal du opleve Ocean Vuong. Hans debutroman Vi er kortvarigt smukke her på jorden er skrevet som en søns brev til sin mor. Er det poesi eller prosa? Det føles som et vidnesbyrd og tilståelse. En bøn. En tilgivelse. Få dage før festivalen begynder, udkommer hans digtsamling ‘Tiden er en mor’.

Torsdag kl. 17.30 i koncertsalen og fredag kl. 20.00 på Parkscenen

Marieke Lucas Rijneveld
I den gysende gode Aftenens ubehag skriver Marieke Lucas Rijneveld om en stærkt troende landbrugsfamilie, eller måske rettere fragmentet af en familie. Et hjerteskærende værk, der indbragte ham den internationale Bookerpris i 2020 - både som den yngste forfatter og den første hollænder nogensinde. 

Fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 15.30 på Parkscenen

Benjamin Labatut
I sin roman Når vi ikke længere forstår verden er baseret på virkelige historier om opdagelsen af nogle af videnskabens største opfindelser, og hvordan de på godt og ondt har formet verdenshistorien. Lærerig og skræmmende læsning om, hvordan virkeligheden overgår fantasien. 

Lørdag kl. 14.00 på Sydscenen og søndag kl. 14.30 i koncertsalen


Det sker her: Louisiana Museum i Humlebæk fra den 18.-21. august. Find mere information her og læs hele programmet

 

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Materialer