Symfoniorkester

Klassiske musikanbefalinger

04.10.21
I løbet af de sidste fem år er jeg blevet mere og mere optaget af den klassiske musik – Hvis du deler den interesse, så kommer her et pluk anbefalinger af jeg selv skal lytte til i efteråret.

Brahms klavertrio i H-dur

Musikere fra Det Kongelige Kapel giver koncert i oktober, hvor de blandt andet skal spille Brahms klavertrio i H-dur. Det lyder måske fremmed, men hvis du nogensinde har set tv-serien Matador, så vil du helt sikkert genkende den dramatiske anden sats. Det er nemlig den musik der spiller, da Kresten Skjern og Elisabeth Friis modtager telefonopkaldet om, at modstandsmanden Poul Kristensen er blevet skudt af tyskerne. Du kan lytte til værket på Naxos Music Library og købe billetter til koncerten her.

Mesterværker

Når jeg skal inspireres til ny musik, lytter jeg gerne til P2, og et af de programmer jeg især er blevet glad for, er Mesterværker med Klaus Rothstein og Mathias Hammer. De to herrer filosoferer og fabulerer over et givent emne – Rothstein bidrager med litteratur, Hammer med den klassiske musik – og udfolder så forskellige emner som Berlin, søvn, fodbold og landkort. Du kan lytte til Mesterværker her.

Prokofievs ballet Romeo og Julie

Jeg forstår vitterligt ikke særlig meget af ballet, men musikken er tit god! Jeg har løst billet til Prokofievs Romeo og Julie – Der kender jeg historien, så forhåbentlig kan jeg følge med i handlingen på scenen, og hvis ikke kan jeg bare lukke øjnene og nyde den stemningsfulde og billedskabende musik. Du kan lytte til musikken fra Romeo og Julie på Naxos Music Library.

Symfoniorkesteret

Når jeg lytter til klassisk musik, så bliver jeg også nysgerrig på kunstnerne, myterne, orkestrene, og hvordan det hele egentlig fungerer i sådan en koncertsal. Det kan man blive klogere på i podcasten Symfoniorkesteret. Her kommer man ind bag overfladen og ind under huden på instrumenterne, musikerne og historierne om DR Symfoniorkesteret. Du kan lytte til podcasten her.

Tags