hænder der hækler

Kan man hækle sig rask?

22.02.22
At være kreativ er mere end blot hyggelige stunder. At fordybe sig i et kreativt projekt kan hjælpe os igennem svære tider og sygdomsforløb.

Måske har du set Løvens Hule på DR1, hvor Josefine Bjørn Knudsen fra Silkeborg fortæller sin historie om, hvordan hun startede sin virksomhed Min Kreative Verden.

Josefine var igennem et længere sygdomsforløb og blev i den forbindelse opfordret til at begynde at hækle. Noget hun ellers aldrig havde prøvet. Men hurtigt gik det op for hende, at det at være kreativ, at sidde og nørkle med noget, kunne aflede tankerne og hjælpe hende igennem den svære tid. En oplevelse og mulighed, hun gerne ville dele med andre, hvilket blev startskuddet til hendes virksomhed. Du kan følge hende på Instagram her: minkreativeverden.

Josefine Bjørn hækler

Josefine Bjørn Knudsen. Foto: Astrid Dalum

At skabe noget med sine egne hænder giver ro, fordybelse, fokus på noget andet end alt det svære og kan på mange måder være en ven på vejen til noget bedre. Hvis du er stresset, kan du også bruge mindful hækling til en meditativ stund og opnå ro og balance.

Er du én af dem, der er glad for at holde hænder og tanker beskæftiget med håndarbejde, så har vi samlet lidt bøger herunder til inspiration, bl.a af Josefine Bjørn Knudsen.

Materialer