To personer går tur i en skov

Hele Danmark er ude at gå

01.02.21
Møder du også mange flere mennesker på stierne, end du plejer, når du er ude at gå? Få inspiration til nye ruter her.

Er du, ligesom rigtig mange andre danskere, en af dem, der bruger en stor del af din fritid under coronaen på at gå masser af ture? Så er der i februar en ekstra god grund til at komme ud af døren med traveskoene på.

DR har lanceret en kampagne under overskriften "Danmark går sammen," der gør, at du kan kombinere dine gåture med at samle ind til fordel for Danmarks Indsamling.

Kampagnen ’Danmark går sammen’ løber fra den 25. januar til den 21. februar og inviterer alle danskere til at dele deres gå-oplevelser og gå-ruter. Man kan dysteom, hvor langt man går, og alle kan være med til at tælle skridt, udfordre familien, venner og kolleger i hvor langt, man kan gå. Du kan også dele dine gå-oplevelser med #danmarkgårsammen og #gåmed på de sociale medier.

Hvis du trænger til at få fornyet inspiration til dine ture, så kan du få det på hjemmesiden www.oplevgudenaa.dk, der samler masser af ruter til gåture, cykelture, kanoture og mountainike omkring Gudenåen. Du kan også hente inspiration i en oversigt over Dansk Vandrelaugs mange ruter i hele Danmark.

Fra mandag den 1. februar kan du kombinere dine gåture med at støtte Danmarks Indsamling, der i år støtter børn, som ikke får lægehjælp og vacciner, fordi sundhedssystemet er brudt sammen pga. corona. A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller Fonden støtter Danmarks Indsamling med 10 kroner for hver tur, danskerne går. Du kan registrere din gåtur ved at sende en SMS med GÅ til 1212.

Læs meget mere om kampagnen Danmark går sammen her