Foredrag og arrangementer om stress

26.02.19
Vi sætter spot på stress og trivsel med spændende arrangementer i foråret.

Fra stress til trivsel med Milsted

Stress og personlighed - grænselandet mellem sårbarhed og robusthed Hvordan hænger personlighed og stress sammen? Giver vores følelser os stress, og kan og skal vi lære at kontrollere dem?

Stress-ekspert og forfatter Thomas Milsted skiller tingene ad, så du kommer til at forstå hvornår det er vilkårene, der bør ændres - og hvornår det er dig, som må tilegne dig nye kompetencer, hvis du vil trives.

Tor. d. 14. marts 2019, kl. 19. (Entré: 75 kr + evt. gebyr)

Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg

 

Stress af med faglitteratur

Læsning er beviseligt afstressende det viser en række engelske og amerikanske studier, foretaget inden for de seneste år. Samtidig viser nyere undersøgelser, at danske voksne læser mindre end tidligere men den kurve kan vi knække, sammen.

Til ”stress af med faglitteratur” vil bibliotekar Annika Sehested Olsen læse en tekst højt vha. metoden Shared Reading, og derefter kan vi tale sammen om teksten.

Efterfølgende vil Annika komme med anbefalinger til tekster, der kan være gode at læse, hvis man vil vide mere om stress.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding til Annika på aso@silkeborgbib.dk

Man. d. 11. marts 2019, kl. 16-17 (Fri entré)

Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg

 

Stress af med højtlæsning

Udover at læsning er beviseligt afstressende, er regelmæssig læsning med til at give bedre hukommelse, større ordforråd - og ikke mindst gode oplevelser. Og så kan det være stærkt vanedannende, når man først er godt i gang.

Til ”stress af med højtlæsning” vil bibliotekar Tine Popp-Madsen læse en tekst højt vha. metoden Shared Reading, og derefter kan vi tale sammen om teksten. Efterfølgende vil Tine komme med anbefalinger til tekster, der kan være gode at læse, hvis man skal til at "lære at læse" igen.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding til Tine på tpm@silkeborgbib.dk

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 17-18. (Fri entré)

Silkeborg Bibliotek, Hostrupsgade 41 A, Silkeborg

 

Digital Detox: Derfor stresser din skærm dig

Vi bruger mange af vores vågne timer på sociale medier, som er designede til at påvirke vores tanker og følelser, og få os til at bruge mere og mere tid online. Men hvordan gør de det? Og hvordan slipper vi fri?

Kom og mød andre, der også gerne vil bryde fri af teknologiens lænker. Vi ser en kort film sammen og skaber i fællesskab konkrete forslag til, hvordan vi tager vores opmærksomhed tilbage.

Deltagelse kræver ingen tilmelding.

Man. d. 25. marts 2019, kl. 17-18. (Fri entré)

Makerspace, Silkeborg Bibliotek    

 

Læs mere om arrangementerne og køb billetter via Det Sker.

Tags