Forårets Børnearrangementer 2023

04.01.23
Forårets program for børn er klart! Kig med her.

Velkommen til et forår med masser af spændende arrangementer for børn og børnefamilier på Silkeborg Bibliotekerne. 

Herunder kan du få en smagsprøve på nogle af de arrangementer, du kan opleve i efteråret. Du kan klikke ind på de forskellige arrangementer og se, hvor arrangementet foregår, og om det er gratis eller med billet. Det fulde program kan du se under "Arrangementer" i toppen af hjemmesiden.

Januar

Tandfeen - teater fra 6 år
Fantastisk forestilling baseret på kim Fupz Aakesons berømte historie. Anton giver sin lillesøster bort – til Tandfeen! Bagefter fortryder han, og må drage helt alene ud for at finde Tandfeens slot og få sin søster tilbage…. 

Skriveworkshop med forfatter Kathrine Assels
Har du en forfatterspire gemt i maven? Så kom til skriveworkshop, hvor forfatter Kathrine Assels laver øvelser, tips og tricks til hvordan du bliver endnu bedre til at skrive og finde på historier. 

Ivalu's første sang - teater fra 7 år.
En helt særlig fortælle-teater-forestilling for børn fra 7-12 år og deres voksne. En forestilling som man kan mærke helt derinde, hvor det er svært at glemme den igen.

Februar 

Vil I med en tur i Rummet? 
Er dit barn optaget af rummet, stjernerne og det uendelige univers? Så kom og få en stjernestund med dit barn denne søndag formiddag i børnebiblioteket, hvor man kan blive klogere på stjerner og rummet og nørde helt igennem.

Nomer-søndag SILKEBORG
Vinterferien står i nomernes tegn på biblioteket - kom og vær med. Denne søndag kan du komme ind på biblioteket, hvor vi sætter gang i en masse sjove nomeraktiviteter. Du kan hjælpe prinsesse Zika med at jage monstre i vores nomerskattejagt, lave Nomer-brætspil i Makerspace eller være med i den store Nomer-tegnekonkurrence.                                 

Nomer Monsterjagt - SILKEBORG
Nomernes prinsesse Zika er bekymret. Noget er sket med nomerne, der normalt ellers altid er så gode til at passe på hinanden og på Nomerskoven. Nu nærmer monstrene sig Nomerbyen og nomerne har brug for din hjælp til at jage dem væk!

Opfinderworkshop - blåbærkanoner
Opfinder-nomerne er så trætte, at de ikke kan få gode idéer. Derfor er byggeriet af de nye katapulter og blåbærkanoner, der skal beskytte Nomerskoven mod ubudne gæster, gået helt i stå. Nu har opfinder-nomerne brug for din hjælp til at komme i gang med byggeriet katapulter og blåbærkanoner.

 

Nomer-workshop med Jan Kjær - SILKEBORG
Børnebiblioteket får besøg af én af sine helte, når forfatter og illustrator Jan Kjær kommer på besøg. Jan Kjær er manden bag de meget populære bøger om Nomerne, og vil denne dag tage publikum med ind i Nomernes eventyrlige univers. Der bliver tid til både højtlæsning, filmklip, quiz og tegneøvelser.

Pelzz - teater 1/2-3 årige, THEM
Teater Kriskat inviterer de allermindste på opdagelsesrejse i et forunderligt pelspjusket landskab.
Efter forestillingen inviteres børnene selv på scenen for at opleve, mærke og sanse.

Pelzz - teater 1/2-3 årige, KJELLERUP
Teater Kriskat inviterer de allermindste på opdagelsesrejse i et forunderligt pelspjusket landskab.
Efter forestillingen inviteres børnene selv på scenen for at opleve, mærke og sanse.

Marts

Omvendt - teater 3-7 årige
Der var en, og der var en anden. Så der var to. Nej, der var to, og de var en og en – eller var det omvendt? Omvendt er en elegant og legende nycirkusforestilling og en eftertænksom fortælling om at være menneske.
 

Vrrrroom! Biler i lange baner
Til Børnenes Kulturdag går vi amok i seje biler på Børnebiblioteket. Kom i autoværkstedet og byg din egen bil.
Skal den have vinger, turbohjul, eller måske et køleskab på taget? Kun fantasien sætter grænser!

Kreativt naturværksted med fugle
Kom med til en hyggelig og kreativ dag på børnebiblioteket, hvor vi får besøg af Udeunger, som har taget naturen med indenfor.

Til bal med Bamse THEM
Vi synger, leger, danser og spiller musik på instrumenter med musikpædagog Hanne Højgaard Hede.

April

Til bal med Bamse KJELLERUP
Vi synger, leger, danser og spiller musik på instrumenter med musikpædagog Hanne Højgaard Hede.

Søndags-Cirkus Gak
Børnene kan klæde sig ud og hele familien bliver inviteret med i forestillingen. Her er I med til at optræde, danse, hoppe, synge og brøle. Cirkusdirektøren er den fantastiske Hanne Højgaard fra Den kreative skole, der trygt og sikkert spiller og synger os gennem forestillingen.

Naturdetektiv for en dag, Odden
Gå på opdagelse i Oddens vilde natur og få øjnene op for alle de mange vilde dyr og arter, som lever blandt os.

Der kommer løbende nye arrangementer til Silkeborg Bibliotekernes efterårsprogram, så tjek vores hjemmeside for nye arrangementer løbende.

Se alle vores arrangementer her: silkeborgbib.dk/arrangementer

Vi glæder os til at se dig!