En kop kaffe og bog på et bord

Feel good romaner

14.02.22
Nogen gange har man blot brug for at blive underholdt og det er det feel good romaner kan. Med alt hvad det indebærer af klicheer. Herunder finder du nogle bud på skønne romaner, som bringer smilet frem på læben og som giver dig lige præcis det pusterum fra hverdagen, som du har brug for.

Kattecafeen er til dig der elsker bøger, kaffe og katte. Den byder ikke på vilde overraskelser, men den giver læseren en fornemmelse af ro og man kan ikke lade være med at forelske sig i hele historien og de dejlige karakterer, som man møder undervejs.

Anna rejser fra England til Paris efter en arbejdsulykke, som gør at hun mister sit job. Hun kommer til at arbejde for Thierry, som laver håndlavet chokolade. Det er en fortælling, som følger både Anna og hendes tidligere fransklærer, Claire. Det er nemlig Clarie, som kender Thierry fra gamle dag og skaffer Anna arbejdet hos ham i Paris. Pas på med at læse denne bog. Den får dig til at ville smide alt og flytte til Paris og lave (spise) chokolade. 

Den her bog kan noget helt specielt. Det er en god klassisk kærlighedsroman, men den er så godt skrevet, at man nærmest kan se det for sig som en film. Kys i regnen, storslået musik i baggrunden, søde og sjove noter skrevet på papir og læst gennem hinandens vinduer. Det er en feel good roman, som har lidt ekstra dybde end normalt. Den handler ikke kun om kærlighed mellem to mennesker, men også om kærlighed til sig selv og at finde og stå ved den man er. Den er cute, sjov, alvorlig og bare fantastisk. 

Dette er en skøn britisk feel-good roman med alle klichéerne, som hører sig til genren feel good. Den har det hele. Nye begyndelser man ikke selv havde forudset, et lokalsamfund som først er imod forandringer, en spirende kærlighed når man mindst venter det og en familie, som altid har set Evie lidt som det sorte får i familien. Romanen har humor, kærlighed, fokus på familiedynamikker og et persongalleri, hvor man har lyst til at lære dem at kende. 

Emma oplever noget ganske traumatisk juleaften, som gør at hun gentænker hele sit liv. Hun slår op med sin mangeårige kæreste og køber et hotel i Lobster Bay uden at have set det i virkeligheden. Da Emma ankommer, finder hun ud af, at hotellet er langt mere faldefærdigt end forventet, at der fulgte en kæmpe Newfoundlænder hund ved navn Wilbur med i købet og at naboen er yderst gnaven og uvenlig og roder på sin grund. Dette er en sød historie om nye venskaber, kærlighed når man mindst venter det og kampen for at få sine drømme opfyldt. 

 

Diane oplever det værst tænkelige. Hun mister sin mand og datter i en trafikulykke. Hun bor i Paris og ejer en lille hyggelig bogcafe. Sorgen overmander hende dog, og til sidst skal der ske noget nyt og hun lejer et hus ved havet i Irland for at komme væk. Hun må dog indse, at lige meget hvor man flygter hen, så følger sorgen med. Men måske er der noget over Irland og de mennesker hun møder, som har en god indflydelse på hende? Specielt hendes nye nabo Edward får stor betydning for Diane. Også selvom han virker indesluttet og lunefuld. 

 

Kate Sinclair arbejder med PR i London. Hun bliver sendt til København sammen med en lille flok engelske journalister og bloggere for at promovere København og for at forstå det skønne danske koncept HYGGE. Det er en sjov roman, som er fyldt med kærlighedsdrama, hygge, venskab og lykke. Den skildrer så fint Danmark og København med britiske øjne, og det er som læser ganske underholdende at se, hvordan den danske kultur bliver set med udenlandske øjne. Nyd denne lille skønne klichefyldte bog, og gerne med stearinlys, kaffe og dansk bagværk for ekstra hygge. 

Emilys mand fortæller over sms, at han forlader hende. Hun står nu tilbage med tre børn, et ødelagt ægteskab og et hus i Toscana, som skulle have været et fælles eventyr. Tonen i bogen er let og humoristisk og den oser af italiensk sommer og sol. Bogen skildrer så fint livet for Emily og hendes børn med de udfordringer, der følger med som nylig single og en ny hverdag i et land, hvor man knap nok kan tale sproget. 

Er du vild med Bridget Jones vil du også blive vild med Claire Flannery, som er hovedpersonen i denne underholdende roman. Hun ønsker at skabe forandring i sit liv. Hun siger sit job op med det mål at finde et mere meningsfyldt job og kald i livet. Men i stedet bruger hun tid hos en karrierespåkone, rager uklar med sin mor, drikker for meget og bruger alt for meget tid på ligegyldige cafebesøg. Alt i alt en festlig og humoristisk feel good roman. 

 

Andre romaner i samme genre: