Bøger af Dostojevskij

Dostojevskij - 200 års jubilæum

30.10.21
Læsere i hele verden fascineres af Dostojevskijs prosakunst. Hvad er det, den russiske mester har på hjerte, og hvorfor taler hans klassikere til nutidens læsere? 

I år fejres 200-året for Dostojevskijs fødsel, og i Danmark fejres Dostojevskij med en litteraturfestival, der løber af stablen fra 30. oktober til 11. november. Du finder festivalens program her: https://dostojevskij.dk/

Dostojevskij er en af de helt store klassikere, og det kan være forbundet med en vis æresfrygt at gå i gang med et af hans forholdsvis store værker.

Ifølge Dostojevskij-ekspert og lektor i russisk litteratur, Tine Roesen, er den store forfatter dog både aktuel og til at gå til for nutidens læsere: "Hvis man sænker paraderne og går mere uhøjtideligt til forfatteren, vil man opdage, at han skrev konkret og realistisk om mennesker til mennesker. Nutidens læsere kan finde både genkendelse og humor i hans værker."

Hvis du har lyst til at læse mere om, hvad den store russiske forfatter har på hjerte, så læs Tine Roesens artikel: Fjodor Dostojevskij - en tidløs fødselar.

Du kan også læse mere om forfatteren og hans forfatterskab på Forfatterweb

Eller du kan vælge et af hans værker herunder og kaste dig ud i forfatterskabet.

Det findes både tykke og tynde værker af Dostojevskij, og hvis du har lyst til at starte i den lette ende, så kan Dobbeltgængeren anbefales, da den indeholder mange af de gennemgående temaer, der også behandles i Dostojevskijs store romaner.

Hvis du har lyst til at dykke ned og fordybe dig i Dostojevskijs univers, så kan den store klassiker Forbrydelse og straf anbefales. Her kommer du på den store tur rundt i alle de menneskelige følelser af lede, ondskab, overmod, fortvivlelse, håb og godhed, som Dostojevskij er en mester i at beskrive.

Forfatterskabet kan varmt anbefales - rigtig god læselyst!