Detox din jul

27.11.18
Julen står for døren og hvad vil du bruge din opmærksomhed på? Jeg talte med en masse kloge folk til Folkemødet og har tænkt meget over, hvordan min opmærksomhed skal bruges i julen.

I september lagde jeg op til debat om det gode liv med smartphones og teknologi i 'Digital Detox – Zonen' på Folkemødet og talte med flere om den plads, vi giver skærmen i hverdagen.

Tak, til alle jer, der lod mig være en del af jeres samtaler, hvor vi kom vidt omkring. Vi talte bl.a. om hvordan man kan skabe fællesskab, når man mødes (fx med brætspil). Vi talte om hvordan teknologien også kan være med til at binde os sammen i familier og på tværs af generationer. Vi talte om identitet – hvem er vi egentlig og hvem er vi, når vi fremstiller os selv overfor andre?

Sidst, men ikke mindst, talte vi om, hvor vigtigt det er, at vi vælger aktivt til i stedet for at vælge fra – altså, i stedet for at tænkte ’jeg vil bruge mindre tid på min telefon’ skal vi øve os i at tænke på hvad vi GERNE vil bruge tid på.

Hvordan vil du afslutte sætningen ’I denne jul vil jeg gerne…’?

I denne jul vil jeg i hvert fald gerne spille et spil med min familie.

Mangler du inspiration til et godt spil, kan du komme til brætspilscafé på biblioteket d. 5. december kl. 17. Læs mere på Det sker

Materialer