Foto af 8 bogforsider

Årets bedste danske romaner

06.12.21
Litteratursiden har kåret de bedste danske romaner. Se med her og få læseinspiration til din juleferie.

Litteratursidens redaktion har givet deres bud på de bedste danske romaner fra i år.

Fra listen kan bl.a. fremhæves Helle Helle, der skød bogåret i gang med sin stilistiske roman om Bob, der handler om en ung mand, der går hvileløs rundt i Vanløse i 80erne. Helle Helle fortalte om Bob til vores litterturfestival Højland i juni, da hun gæstede Silkeborg Bibliotekerne.

Charlotte Weitzes naturroman Rosarium udkom også i begyndelsen af året og udover at være historisk og samtidig fantastisk roman, skal den også læses som en af 6 romaner, der er nomineret til DR Romanprisen 2022. I Silkeborg varer det ikke længe, inden vi kaster os over romanen i de 4 DR Romanklubber, som vi fører i år.

Mange danske romaner fortsætter trenden fra sidste år med at beskrive en kendt kunsters liv, og i år er nogen af de bedste romaner om kunstnere Jesper Wung-Sungs Kvinde set fra ryggen og Rakel Haslund-Gjerrilds Adam i paradis.

En anden titel på listen, der er nomineret til DR Romanprisen er Man skulle nok have været der. Med romanen afslutter Thomas Korsgaard sin selvbiografiske trilogi om drengen Tue, der vokser op på et lille landbrug udenfor Skive, men ender med at flytte til København. Spørgsmålet er, om Tur findet et sted, der kan kaldes hjemme...

Endelig er debutromanen Kærlighedens år af Johanne Mygind værd at læse, hvis man interesserer sig for rødstrømpebevægelsen og generationen af kvinder før og efter rødstrømpebevægelsen.

Rigtig god læselyst - det er fantastisk med så mange gode danske romaner i et bogår!

Materialer