Nyt bibliotekssystem

Udfordringer i bibliotekets IT-system

05.01.17
I forbindelse med overgang til vores nye bibliotekssystem er der nogle ting, der er anderledes. Der er desværre også nogle fejl og mangler, du kan støde på på hjemmesiden.

Hvis du har problemer på grund af noget på listen her, må du endelig kontakte os på telefon: 87 22 19 00 eller kontakt os her.

NYT: Du kan først forny dine lån 7 dage før de udløber, og højst to gange i alt

Under "Min konto" kan du nu først forny dine lån 7 dage før de udløber, og højst to gange i løbet af udlånsperioden. Det gælder både almindelige lån og fjernlån. Fjernlån fornyes fortsat med forbehold fra det bibliotek, materialet er udlånt fra.

Sidste nyt pr. 13/1 2017: Under min konto får du beskeden "Materialet kan ikke fornyes endnu. Fornyelse kan tidligst ske 7 dage før afleveringsdatoen", indtil lånet har mindre end 7 dage tilbage.

Hvis du inden for de sidste 7 dage før afleveringsfristen ikke kan forny lånet, kan det også skyldes, at lånet er reserveret til en anden bruger.

Hvis afleveringsfristen er overskredet, kan det heller ikke fornyes.

NYT: Dine reserveringer slettes - men først efter et år

Til forskel fra tidligere bliver reserveringerne slettet, når de når udløbsdatoen. Til gengæld er denne sat op til et år. Du kan selv opdatere udløbsdatoen under "Min konto".

NYT: Du behøver ikke meddele adresseændring til os

Det nye bibliotekssystem opdaterer  automatisk din adresse, så du behøver ikke længer give os besked, hvis du flytter.

NYT: Vi kan desværre ikke forlænge din afhentningsfrist for reserverede materialer

Reserveringer slettes nu automatisk, når afhentningsfristen udløber. Personalet kan heller ikke forlænge, så du må bestille materialet igen, hvis afhentningsfristen er overskredet.

I nogle tilfælde kan du ikke se titlen på materialet

I nogle tilfælde kan du støde på under "min konto" at der står "Titlen er ikke tilgængelig". Der kan være forskellige årsager til, at titlen ikke kan vises på hjemmesiden. Det har dog ikke nogen betydning for dit lån, og du kan ved at sammenligne materialenummeret på hjemmesiden og på materialet se, hvilken titel det drejer sig om. Kontakt os gerne, hvis du er tvivl om noget.

Der er ikke link til avisanmeldelser i søgningen

Tidligere har det været muligt at klikke på links til avisanmeldelser fra databasen Infomedia i posterne under søgning. Der virker desværre ikke i øjeblikket, og vi har derfor fjernet linkene. Fejlen forventes rettet med en opdatering af hjemmesiden medio december.

Fejl i DK-5 nummeret ved kunstbøger i gruppe 72

Bøger, som vi lokalt har valgt skal stå i DK-5 gruppe 72 (enkelte kunstnere), angives fejlagtigt til at stå i gruppe 99.4 (biografier af enkelte personer) under "Hvor er materialet?".  Du kan se det rigtige opstillingsnummer under "Se mere om materialet".

Det er ikke muligt at reservere årbøger

Reservering af en årbog giver fejlen: “Der skete desværre en fejl under reserveringen. Kontakt eventuelt biblioteket.” Kontakt biblioteket.

Kø-nummer på dine reserveringer af tidsskrifter er forkert

Hvor optræder fejlen på hjemmesiden:
Lånerstatus – oversigt over reserveringer
Reservationsflow – bekræftelse på reservering

Uddybning:
Hvis du reserverer et nummer af et tidsskrift, får du en bekræftelse på, at reserveringen er gennemført med information om afhentningsfilial og kø-nummer. Men kø-nummeret er forkert. Systemet ser ud til blot at tælle op hvor mange gange, du reserverer numre af samme tidsskrift.

Reservationer på pause ikke mulig

Tidligere kunne du melde "ferie" på din brugerprofil under "Min konto", så dine reserveringer blev sat på pause. Funktionen virker desværre ikke i øjeblikket, og feltet er derfor fjernet fra "Rediger brugerprofil". Kontakt i stedet personalelet, som kan sætte dine reserveringer på pause.

De enkelte numre under en årgang på et tidsskrift er ikke sorteret med nyeste først

Hvor optræder fejlen på hjemmesiden:
Visning af beholdning på den enkelte tidsskriftspost – “Årgange og numre”

Uddybning:
Visning af beholdning på et tidsskrift under “Årgange og numre” :
Rækkefølgen på de enkelte numre kan være forkert.

Materialer med opstillingen “Fjernlån, fjernlån, fjernlån, fjernlån”.

Hvor optræder fejlen på hjemmesiden:
Visning af beholdning på den enkelte post – ”Se alle eksemplarer”.

Uddybning:
En række poster har fejlagtigt opstillingen “Fjernlån, fjernlån, fjernlån, fjernlån”.