Vinderen af DR Romanprisen 2020

22.06.20
Danmarks Radio og bibliotekerne uddeler hvert år en stor romanpris til en dansk forfatter. I år skete det lørdag d. 13. juni på P1.

DR nominerer, hvem der skal deltage i kapløbet med en ny bog, og så kan bibliotekerne rundt i landet vælge at deltage i voteringen ved at oprette læseklubber. I klubberne læser og diskuterer man bøgerne og indstiller til sidst, hvem man synes skal vinde. På den måde er det en meget demokratisk pris, og jeg er sikker på, at prisen kommer til at betyde rigtig meget for vinderen, ikke blot økonomisk.

Her på biblioteket gik vi stærkt med i år og har haft 3 klubber kørende med 10 deltagere i hver. Vi har mødtes om de 6 udvalgte romaner, og diskussionerne har været skarpe og livlige. Desværre måtte vi nøjes med mails til de to sidste pga. Coronaen, men ikke desto mindre fandt vi finalisterne godt hjulpet af vores *-system.

VORES finalister var disse:

Carsten Müller Nielsen; De døde fylder dagene med mønter”:  5 stjerner VINDEREN!!! 

Dy Plambeck : ”Til min søster” : 4½ stjerner

Lotte Kirkeby : ”De nærmeste”:  4 stjerner + Kristian Bang Foss . ”Frank vender hjem”:  4 stjerner

Anna Elisabeth Jessen: ”Om hundrede år” : 3½ stjerner

Eva Tind: ”Ophav” 3 stjerner

Vores favorit var, som i kan se Carsten Müller Nielsen. Det er en speciel lille bog om et stort emne, nemlig Tjernobyl-ulykken. På sin vis taler den lige ind i Corona-tiden nu. Det er en på  alle måder en særlig bog, som jeg forventede ville skille vandene, men ikke desto mindre endte den med flest stjerner hos os. OG SÅ VANDT DEN OGSÅ PRISEN!!

Jeg håber virkelig, at mange andre vil læse den, for man bliver både udfordret, overrasket og belønnet i forbindelse med sin læseoplevelse.

Carsten Müller Nielsen: De døde fylder dagene med mønter -  ✩✩✩✩✩ 

Dy Plambeck: Til min søster -  ✩✩✩✩ + 1/2

Lotte Kirkeby: De nærmeste - ✩✩✩✩

Kristian Bang Foss: Frank vender hjem - ✩✩✩✩

Anna Elisabeth Jessen: Om hundrede år - ✩✩✩ + 1/2

Eva Tind: Ophav - ✩✩✩

Vil du være med i en DR Romanklub?

Vi regner med at afholde DR Romanklubber igen her i 2020. Nærmere info følger efter sommerferien.