Vi hylder læselysten

19.10.20
Silkeborg Bibliotekerne har i hele 2020 sat ekstra fokus på børn og unges læselyst igennem arrangementer, kampagner, skoleforløb og digitale tilbud. Lørdag den 7. november kulminerer indsatsen med en særlig dag for læselysten.

Silkeborg Bibliotekerne hylder læselysten 7. november

”På Silkeborg Bibliotekerne tror vi på, at læselysten er den ultimative drivkraft, hvis børn og unges læsning og læseevner skal styrkes. Og det skal de. Vi har i stigende grad brug for unge mennesker med fantasi, empati og kreativitet – til at løse fremtidens udfordringer, og det får de bl.a. gennem de universer litteraturen åbner”

”De seneste år har vi i endnu højere grad satset på børnelitteraturen, og vores tiltag har nydt stor opbakning fra børnefamilier fra hele kommunen, det ønsker vi at hylde og markere med en helt særlig dag for læselysten”, fortæller Heidi Aistrup Holt, souschef på Silkeborg Bibliotekerne.

Egentlig skulle læselysten have været fejret med en to-dages festival – Men grundet Covid-19 er der blevet nedskaleret på både antal arrangementer og gæster. Den generelle festival-stemning med madboder, udstillinger og summen er også væk.

Til gengæld er der garanti for store oplevelser og masser af læselyst for dem, der sikrer sig billet.

Børnene skal helt tæt på fortællingen

Lørdag den 7. november bliver en dag på børnenes præmisser, hvor deres begejstring, kreativitet og læsesmag er i højsædet.

Samtidigt skal de bringes helt tæt på de fortællinger og universer, som skabes af dygtige forfattere i børne og ungdomslitteraturen.  

 

Læselystdagen har følgende program:  

kl. 10.00 - Live-interview med youtuber Naja Münster og forfatter Line Kyed Knudsen

kl. 11.30 - Live-show med youtuber og forfatter Maria Jarjis

kl. 14.00 - Nomer-workshop med forfatter og illustrator Jan Kjær

 

Find arrangementerne og book billetter på https://silkeborgbib.dk/boern

 

Læselysten støttet af Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har støttet Læselystdagen med 50.000 kr.