Silkeborg Bibliotekernes nye logo

Vi genfortæller vores historie!

Silkeborg Bibliotekerne og Silkeborg Arkiv har fået ny grafisk identitet, der i sit udtryk både hylder det fælles fundament samt mangfoldigheden i vores fire biblioteker, medborgerhuse og Silkeborg Arkiv.

Vores nye grafisk udtryk kommer til at præge alt fra hjemmeside til medarbejdernes nøglesnore, vores tilstedeværelse på sociale medier samt annoncer og skiltning i og på Silkeborg Bibliotek samt bibliotekerne i Gjern, Them og Kjellerup.

Det nye udtryk – og dermed logoet for alle bibliotekerne i Silkeborg Kommune – bygger på den geografiske forskellighed mellem de fire biblioteksbyer i kommunen. Og, ifølge bibliotekschef Lars Bornæs, er det vigtigste af alt, at logoet også fortæller historien om et fælles og stærkt biblioteksvæsen i Silkeborg Kommune.

"Vi har lyst til at genfortælle historien om et biblioteksvæsen, der tæller vores fire biblioteker i henholdsvis Silkeborg, Gjern, Them og Kjellerup", fortæller Lars Bornæs

"Vi er hinandens forudsætninger men med mulighed for forskellighed. Vi står på det samme fundament og har dyb respekt for brugerne, der kan regne med den samme professionalisme uanset, hvor de bor."

"Det er dét, vi blandt andet gerne vil fortælle med det nye logo og grafiske udtryk", siger bibliotekschef Lars Bornæs.

Glade medarbejdere og ledere til præsentationen

Hyldest til styrke og mangfoldighed

Lars Bornæs pointerer, at logoet er en hyldest til den fælles styrke og mangfoldighed, der er karakteristisk for Silkeborg Kommunes biblioteksvæsen.

"Vi er et stærkt biblioteksvæsen, men har forskellige udtryk. Logoet afspejler den geografiske forskellighed med hver deres historie, men samtidig udtrykker logoet helt konkret en sammenhæng", siger Lars Bornæs, der
efter lang tids forberedelse glæder sig over at Silkeborg Bibliotekerne nu får mulighed for at præsentere det nye udtryk. "Ting har det med at blive slidte. Nu hylder vi vores fælles grundlag og vores unikke forskellighed,
der har skabt et stærkt biblioteksvæsen. Det er det, B’et i logoet symboliserer",
siger bibliotekschef Lars Bornæs.