Silkeborg Bibliotekerne åbner snart igen - her er svar på dine spørgsmål

Silkeborg Bibliotekerne gør klar til genåbning. Udlån og aflevering på landets folkebiblioteker fra 18. maj er en del af den aftale, som Folketingets partier har indgået om 2. fase af genåbningen af Danmark. 

HUSK, DU KAN RINGE TIL OS ALLE HVERDAGE KL. 10-15 på 8722 1970 i nedlukningsperioden. 

SILKEBORG BIBLIOTEKERNE GØR KLAR TIL GENÅBNING
Udlån og aflevering på landets folkebiblioteker fra 18. maj er en del af den aftale, som Folketingets partier har indgået om 2. fase af genåbningen af Danmark. 
Præcis hvornår Silkeborg Bibliotekerne slår dørene op for jer afhænger af Silkeborg Kommunes Krisestab og deres prioriteringer i forhold til indkøb og fordeling af værnemidler samt rengøring. 

Vi vil gøre vores bedste for at svare på jeres spørgsmål, men ved endnu ikke mere, end der er meldt ud fra Statsministeren. 
Du kan holde dig opdateret via vores hjemmeside og Facebook-sider, hvor vi vil informere, efterhånden som vores viden vedr. genåbningen bliver konkret. 
Vi glæder os til at kunne melde mere klart ud og opfordrer jer til at være tålmodige lidt endnu.
 

HVAD SKER DER MED DE BØGER, DER HAR AFLEVERINGSFRIST, MENS I HAR LUKKET?
Du kan ikke aflevere dine bøger i perioden, hvor vi har lukket. Du får ikke et gebyr i denne situation, vi annullerer alle gebyrer på materialer, der skulle have været afeveret, mens bibliotekerne er lukket. Hvis du tjekker din afleveringsfrist vil datoen dog stadig være den samme, dette kan vi desværre ikke rette. Hvis du får en hjemkaldelse, så kan du se bort fra den, indtil bibliotekerne er åbne igen.

OBS: Når biblioteket åbner igen vil man have 7 dage fra den dag, hvor vi må åbne for aflevering af materialer igen, til at aflevere de overskredne materialer, uden at der påløber gebyr. Den præcise åbningsdato meldes ud her på hjemmesiden, når vi ved mere. 

HVAD MED MIN RESERVERING?
Det er ikke muligt at afhente reserveringer, mens Silkeborg Bibliotekerne holder lukket. Dette gælder også læsekredsromaner. Reserveringerne bliver fysisk stående på bibliotekerne, også selvom de er forsvundet, når du tjekker din lånerstatus. Vi beklager de gener, det måtte medføre, at du ikke kan få fat i dine reserverede materialer.

KAN JEG OPRETTE NYE RESERVERINGER PÅ SILKEBORGBIB.DK, BIBLIOTEK.DK ELLER APPEN BIBLIOTEKET?
Nej. Da der ikke er personale til at finde reserveringer, er det ikke muligt at bestille materialer.

KAN JEG RINGE TIL SILKEBORG BIBLIOTEKERNE?
Ja. Det kan du alle hverdag i tidsrummet 10.00-15.00 på telefon: 87 22 19 70. Du kan også skrive mails til os på: silkeborgbibliotek@silkeborgbib.dk. Vi ser og svarer på mailen dagligt. 

HVAD HVIS JEG SKAL HENTE EN RESERVERING PÅ ET AFHENTNINGSSTED?
Alle Skoler og Ældrecentre er lukkede.
Hvis du har afhentning hos Bryrup Brugs, Værkeriet, Lemming, Sindingrummet eller Vrads Købmandshandel, kan du hente bøger som allerede er derude.

HVORDAN FINDER JEG UD AF, HVORNÅR I HAR ÅBENT IGEN?
Vi informerer løbende om det, vi kan, her på silkeborgbib.dk og på bibliotekernes facebooksider.

HVAD SKAL JEG GØRE, NÅR JEG LØBER TØR FOR LÆSESTOF?
Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne. På eReolen kan du låne eBøger og lydbøger. eReolenGo har masser af bøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til ebøger og lydbøger på andre sprog end dansk.
Derudover kan vi anbefale Filmstriben, hvis du mangler en god film, Pressreader til udenlandske aviser – hvis du f.eks. følger den amerikanske valgkamp tæt, og RB Digital, hvis du er til blade.

Vi har valgt at fordoble antallet af månedlige udlån på eReolen og Filmstriben, så alle lånere ved Silkeborg Bibliotekerne, der er bosat i Silkeborg Kommune, kan låne 10 ebøger pr. måned, 10 lydbøger  pr. måned på eReolen samt 10 film på Filmstriben pr. måned

ARRANGEMENTER
Nogle arrangementer er vi nødt til at aflyse helt. Andre arrangementer vil vi forsøge at flytte.
 
I tilfælde af aflysning refunderes købte billetter, dog kan vi ikke refundere billetgebyret, da det går direkte til billetten.dk. 
Hvis du har købt billet online bliver beløbet automatisk refunderet til det betalingskort, du har anvendt. 
Alt efter hvilket kort, du har anvendt, vil du modtage pengene inden for 2-30 bankdage. Visakort: 2 bankdage. Mastercard: op til 30 bankdage.

Hvis du har købt billetten/billetterne fysisk på et af vores biblioteker, skal du henvende dig til os, når bibliotekerne åbner igen. Medbring den/de købte billetter. Du vil blive bedt om at oplyse dit personnummer og vil få pengene refunderet til din NemKonto.

Alle, der har købt billet til vores aflyste betalingsarrangementer, vil modtage en mail fra os hurtigst muligt. 

I tilfælde af udskydelse af et arrangement, vil de, der har købt billet få tilbudt at anvende billetten på den nye dato. Hvis du i dette tilfælde ikke har mulighed for at anvende billetten på den nye arrangementsdato, vil pengene blive refunderet og eventuelt overskydende billetter sættes i salg.
Vi melder først ud vedr. et eventuelt udskudt arrangement, når vi har en ny dato for arrangementet.
Vi melder løbende ud vedr. kommende arrangementer.

Herunder finder du en liste over arrangementer, som på nuværende tidspunkt er aflyst. 


AFLYSTE ARRANGEMENTER: 

I tilfælde af aflysning refunderes købte billetter, dog kan vi desværre ikke refundere billetgebyret, da det går direkte til vores billetdistributør, Billetten.dk. 

Marts

 • 12. marts: Sorg – live forfatterinterview m. Puk Qvortrup og Esben Kjær – Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. 
 • 16. marts: Rim, remser og rytmik – Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien.
 • 17. marts: De bedste børnebøger 3.-5. klasse – Them-Toftebjerg Medborgerhus & Bibliotek. Gratis arrangement
 • 18. marts: Rim, remser og rytmik – Kjellerup Bibliotek. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien. 
 • 18. marts: Babycafé: Førstehjælp – Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien.
 • 18. marts: Klimaforandringer i børnehøjde – Silkeborg, CampusHuset. Pengene refunderes. 
 • 18. marts: Vild med vilje – Kjellerup Bibliotek. Pengene refunderes. 
 • 19. marts: Filmperler – Kjellerup Bibliotek. Gratis arrangement
 • 21. marts: Far er sur - Silkeborg Bibliotek, Medborgerhuset. Pengene refunderes. 
 • 22. marts: Børnenes Kulturdag – Silkeborg Bibliotek & Kjellerup Bibliotek – NB: Silkeborg Kommune arbejder på at flytte Børnenes Kulturdag til efteråret
 • 24. marts: Morgensang – Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
 • 25. marts: Babycafé: Motorik – Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien. 
 • 25. marts: Orange Scene: Autofiktion – sand litteratur? Gratis arrangement
 • 26. marts: Nøjj – Minibio – Kjellerup Bibliotek. Gratis arrangement
 • 26. marts: Seniorbio – Kjellerup Bibliotek. Pengene refunderes 
 • 28. marts: På Skattejagt i Skrottet Teknologi - Silkeborg Bibliotek. Gratis arrangement
 • 31. marts: Livestreaming: Dybhavet - Silkeborg Bibliotek. Gratis arrangement

April

 • 1. april: Babycafe: Førstehjælp - Gjern Bibliotek. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien. 
 • 2. april: Musikquiz - Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. Musikquizzen vender stærkt tilbage i efteråret. 
 • 14. april: Livestreaming: IG Nobel Prize - Silkeborg Bibliotek. Gratis arrangement
 • 15. april: Babycafé: Zoneterapi - Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. Der kommer en ny sæson efter sommerferien. 
 • 17. april: Cirkus & Rytmik - Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus. Pengene refunderes. Vi vender stærkt tilbage med flere rytmiske tilbud efter sommerferien
 • 18. april: Bliv THEMlig klog - Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus. Pengene refunderes
 • 21. april: Morgensang – Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
 • 22. april: Babycafé – motorik Kjellerup Bibliotek
 • 29. april: Babycafé – dit barns sprog - Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
 • 29. april: Filmperler for børn fra 3 år - Kjellerup Bibliotek
 • 30. april: Nøjj, minibio for de mindste – Kjellerup Bibliotek
 • 30. april: Seniorbio ”Gentleman-tyven” – Kjellerup Bibliotek
 • 2. maj: Jørgen Nash – Fodspor i Silkeborg v. Silkeborg Arkiv
 • 4. maj: Befrielsen set fra Silkeborg v. Silkeborg Arkiv
 • 6. maj: Babycafé – Motorik Silkeborg Bibliotek. Pengene refunderes. Vi vender stærkt tilbage med flere babycaféer efter sommerferien
 • 7. maj: Slægtsforskercafé v. Silkeborg Arkiv

UDSKUDTE ARRANGEMENTER:

 • 17. marts: Et opgør med nulfejlstyranniet m. Rebekka Bøgelund - Silkeborg Bibliotek. Udskudt til torsdag d. 10. september 2020 kl. 19.00. Alle med billetkøb til det oprindelige arrangement tirsdag d. 17. marts får tilbudt at konvertere deres billet til 10. september. Køb billet til arrangementet her.  
 • 24. marts: Sorg - hvordan lander vi i den m. Marie Brixtofte - Kjellerup Bibliotek.  Foredraget med Marie Brixtofte ændrer fokus, da vi ikke har sorg-tema i efteråret 2020. Hun fortæller nu om "livets bagage". Det oprindelige arrangement tirsdag 24. marts er dermed ændret lidt og flyttet til 21 oktober kl 19.00-21.30.
  Alle som har købt billet til arrangementet 24. marts har modtaget en mail torsdag d. 19. marts vedr ombookingen. Resterende billetter sættes i salg snarest muligt. 
 • 1. april: Lev for det halve m. Nanna Hyldgaard Hansen - Kjellerup Bibliotek. Skulle være afholdt onsdag 1. april. Foredraget udskydes til 15. september 2020 kl. 19.00. 
 • 15. april: Vores vilde natur - Gjern Bibliotek. Udskydes, dato udmeldes snarest.
 • 19. april: Dino workshop (udsolgt) - Silkeborg Bibliotek.  Udskydes til søndag d. 22. november 2020. Alle der har billet til det udsolgte arrangement er kontaktet pr. mail. 
 • 19. april: Stine Michell og Eventyrorkesteret - Silkeborg Bibliotek. Udskydes til søndag d. 1. november 2020 kl. 14.00. Alle der har billet til arrangementet er blevet kontaktet pr. mail eller sms. 
 • 21. april: Livestreaming ” Rask og glad”. Silkeborg Bibliotek. Ny dato udmeldes fra Aarhus Universitet. 
 • 2. maj: Vores natur i Krabbes Grønne Ring Kjellerup Bibliotek. Dato udmeldes snarest