Ordblindeuge: Simone anbefaler

Mød Simone. Hun er en af de unge, som i anledningen af Ordblindeugen er gået med til at fortælle noget om, hvordan det er at være ordblind, og hvordan det er at være storforbuger af bøger og en sand læsehest.

Vi har stillet Simone et par spørgsmål og fået lov til at dele hendes svar.

Hvad er dit bedste råd til andre børn og unge, der lige har fået at vide, at de er ordblinde?

"Noget jeg ville ønske, at nogen havde sagt til mig, da jeg blev konstateret ordblind er, at det er helt normalt. Du er ikke mærkelig. Du er faktisk rimelig heldig. Der findes alle mulige seje apps og hjælpemidler, så du kan gøre alt de de andre kan. Bare dobbelt så hurtigt. Bare husk det! Det er helt normalt! 

Fortæl os om dine bedste læsestunder. Hvordan eller hvor læselytter du?

"Jeg kan rigtig godt lide at høre lydbøger på Nota. Man kan også læse "normale bøger" derinde. Der er alle mulige forskellige slags for enhver smag". 

Simones yndlingsbøger kan du se nedenunder. De er barske, passer bedst til alderen 13-17 år og bestemt ikke for sarte sjæle. Alligevel er rigtig gode og får hendes varmeste anbefalinger. 

16-årige Hazel er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, inden døden skiller dem. Lån bogen som lydbog på eReolen lige her eller som lydbog på Nota lige her.   

Stella lider af cystisk fibrose og nu er hun indlagt på sygehuset igen. Her møder hun Will, og det er ikke let at være kærester, når man altid skal holde to meters afstand for at undgå infektioner. Lån bogen som lydbog på mp3 lige her eller som lydbog på Nota lige her