International Ordblindeuge 40

Hvert år i uge 40 er der international Ordblindeuge. Verden over sætter man spot på, hvad det betyder i dag at være ordblind, på de tabuer som stadig er på området og ikke mindst på alle de muligheder, man har i dag som ordblind.

Sammen bliver vi klogere

Der er stadig masser af tabuer og uvidenhed forbundet med at være ordblind. Den eneste måde at komme den slags til livs er med viden. Derfor er der landet rundt i denne uge – og især på landets biblioteker – foredrag og arrangementer, der fortæller om at være ordblind og fortæller, om alle de hjælpemidler og opfindelser, som man i dag som ordblind kan benytte sig af. Også her i Silkeborg var der planlagt forskellige arrangementer. Desværre er vi på grund af det stigende antal smittede med Corona blevet nødt til at aflyse alle arrangementer. Men hold godt øje med vores arrangementer. Der er allerede et nyt spændende arrangement i kalenderen til marts næste om "Dysleksi, motivation og robusthed" med læsevejleder Trine Trentemøller. Læs mere og bestil billetter lige her.

Unge ordblinde som rollemodeller

For mange børn og unge kan det virke overvældende og hårdt at få konstateret ordblindhed. Man kan føle sig alene eller anderledes. Derfor er vi også ekstra glade for, at vi i forbindelse med Ordblindeugen har fået en lille gruppe ordblinde til selv at fortælle om det at være ordblinde til andre børn og unge. De tre unge ordblinde er ikke blot seje og kloge men også sande læseheste med en kæmpe viden om spændende bøger til deres aldersgruppe. Derfor er vi også glade for, at de udover at dele deres oplevelse med at være ordblinde vil anbefale deres yndlingsbøger her på siden! Hold øje med Signe, Simone og Frederikke her på siden! 

 

en lyspære lyser op som en god ide

Vidste du?
 

  • At cirka 400.000 danskere er ordblinde.
  • At ordblindhed også hedder dysleksi.
  • At du kan få adgang til bøger igennem NOTA, hvis du er ordblind. Nota gør bøger og tekster tilgængelige for mennesker med læsehandicap. Formålet med Nota er at sikre lige adgang til viden, samfundsdeltagelse og oplevelser for mennesker, der ikke kan læse en almindelig trykt tekst.
  • At mange kendte mennesker er ordblinde? Nogle af de mest berømte er Bubber, Christian Fuhlendorf, Walt Disney, Steve jobs, Thomas Bo Larsen og mange flere

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om ordblindhed, dysleksi, kan du læse mere på hjemmesiderne nedenunder. Eller se det spændende program "Sundhedsmagasinet: jeg er ikke dum - jeg er ordblind" på DR

Ordblindeugen

Nota

Ordblindeforeningen

Sundhedsmagasinet: "Jeg er ikke dum - jeg er ordblind"