Blyant

Inspiration til din hjemmeskoleundervisning

18.01.21
Her finder du materialer og tilbud, som kan bruges i undervisningen, mens biblioteket er lukket. Meget af det, der ligger her, ligner de tilbud, I kan forvente af os til daglig, nu bare i online-form. Vi tilbyder bl.a. booktalks, sjove teknologi-aktiviteter, hjælp til informationssøgning og meget mere.

Digitale Booktalks

Hvis din klasse trænger til ny læseinspiration, kan I benytte vores tilbud om digitale booktalks. Vi har lavet en række videoer med boganbefalinger, som henvender sig til henholdsvis 5.-6. og 7.-9. klasse.
Videoerne varer cirka 7-12 minutter hver, og er inddelt i genrer, så eleverne selv kan bestemme, hvad de vil høre om – Fantasy, kærlighed, action, humor, gaming, gys eller noget helt syvende.
Alle bøgerne vi fortæller om, kan findes på eReolen GO.

Digitale booktalks til 5.-6. klasse: https://silkeborgbib.dk/nyheder/boern-foraeldre/digitale-booktalks-til-5-6-klasse

Digitale booktalks til 7.-9. klasse: https://silkeborgbib.dk/nyheder/boern-foraeldre/digitale-booktalks-til-7-9-klasse

 

Ønsker du en live digital booktalk til din klasse på f.eks. Teams eller Google Meet kan du kontakte os direkte og lave en aftale. Husk at fortælle os klassetrin, samt eventuelle temaer og genrer.

Kontakt: Katrine Sivesgaard på kasi@silkeborgbib.dk, er du lærer på Gjern Skole eller Trekløverskolen skal du kontakte Karen Nørby Kristiansen på knk@silkeborgbib.dk.

Online Makerspace

På vores Online Makerspace finder du inspiration til eksperimenter, leg og andre kreative aktiviteter, hvor der bliver brugt både teknologi og hverdagsgrej fra køkkenskabet.
Du finder blandt andet guides til at lave din egen stop-motion-film, kuglebane eller konfetti-kanon, samt opskrifter på sjove udendørs forsøg med sne og is.
Aktiviteterne dækker over en række forskellige emner, og der er derfor brugbare idéer til en række forskellige fag som f.eks. natur og teknologi, dansk og håndværk og design.

Du finder vores Online Makerspace her: https://silkeborgbib.dk/section/online-makerspace

Har du spørgsmål til aktiviteterne kan du kontakte Camilla Sønderskov på cs@silkeborgbib.dk

eReolen GO

På eReolen GO finder du bøger til fritidslæsning og læsebånd for elever i alle aldre. Du får adgang til e-bøger og netlydbøger på din tablet, smartphone eller computer, og kan låne ti titler pr. måned.
Du kan hente eReolen GO’s app i App Store eller Google Play. Alle elever på Silkeborg kommunes folkeskoler har mulighed for at logge på eReolen GO med deres UNI-login.

Du finder eReolen GO her: https://ereolengo.dk/


Vil du have inspiration til de bedste bøger på eReolen GO?

Du kan finde vores anbefalinger her: https://silkeborgbib.dk/tags/ereolen-boern

Informationssøgning

Skal din klasse arbejde med informationssøgning og kildekritik, kan du finde bibliotekets forløb i netop det på Meebook.
Du kan finde seks forløb vedr. informationssøgning og kildekritik under ShareIT og fagområdet PLC/læringscenter. Forløbene henvender sig til elever i 5. – 9. klasse.
Materialet følger en progression ift. de kompetencer, der arbejdes med på de forskellige klassetrin.

Du kan læse mere om indholdet af de seks forskellige forløb her: https://udoglaer.dk/grundskole/meebook-informationss%C3%B8gning-og-kildekritik

Vitello-Skattejagt!

 

Tag på skattejagt i området omkring Silkeborg Bibliotek og find ud af, hvilke skøre ting Vitello har lavet i dag.

Skattejagten starter og slutter ved biblioteket og er cirka 2 km. lang. Der er i alt ni poster. For at gennemføre skattejagten skal du bruge app'en Woop.

Sådan gør du:
- Download app'en Woop i App Sore eller Google Play
- Start app'en når du er ved biblioteket
Log ind med Facebook, mail eller som gæst
- Tryk på 'Jagt'
- Find skattejagten 'Silkeborg Biblioteks Vitelloskattejagt' og vælg den
- Tryk på 'Start'
- Første post vises nu på kortet. Gå hen til posten, og svar på spørgsmålet. når du har svaret rigtigt på spørgsmålet, kan du se på kortet, hvor næste post befinder sig

God skattejagt!

Du kan også lave sjove udfordringer med Vitello - Udfordringsarket finder du nedenfor, lige klar til at printe ud.