Skoleleder Tine Sax

Hvad skal skoleleder Tine Sax læse?

Hvad læser skoleleder på Gjern Skole, Tine Sax, når hun kobler af i sommerferien? Og hvor henter hun inspiration?

Hvad kan du godt lide at læse?

Min hverdag er fyldt med faglitteratur hvor hjernen i den grad er på arbejde, idet jeg læser en master ved siden af mit arbejde. Selvom det er skønt at være studerende, så er det også lidt "pligtlæsning" over det. Så ferietid er baseret på lystlæsning - og lystlæsning er for mig krimitid. De må gerne være meget spændende og lidt atypiske. Jeg kan godt li’ den undren, som nogle gange opstår - hvordan kan en forfatter overhovedet udtænke dette bizarre plot? Det tænker jeg fx, når jeg læser svenske Stefan Ahnhem eller en dansk krimiforfatter som Jussi Adler-Olsen. 

Hvad læser du lige nu?

Jeg er netop startet på Lars Keplers "Lazarus", hvor den finske kriminalkommissær Joona Linna er nøglepersonen. 

Hvor henter du inspiration?

For nogle år siden spurgte jeg mit netværk efter ideer til litteratur på Facebook - det kom der en lang liste ud af. Den besøger jeg stadig nogle gange for inspiration. Og så følger jeg biblioteket på Facebook, som også nogle gange laver små indslag med anbefalinger. 

Min datter på 17 læser også meget gerne. Vi kan for tiden godt sidde i sofaen med en EM-kamp kørende på TV og med hver sin bog, og så løfte hovedet, når vi kan høre der sker noget i kampen (dog ikke når Danmark spiller).

Vi taler også om handlingen i de bøger, vi hver især læser, og på den måde snuser jeg lidt til hendes fantasy-univers.