Frederik Schøler

Hvad skal kulturformidler Frederik Schøler læse?

Bare læs! Det er sommer. Frederik anbefaler et par romaner, som du kan #barelæse

Hvad vil du anbefale, Frederik?

Den her bog, "Pendlerne'" af Simon Fruelund, synes jeg er helt fantastisk. Den er et snit af en hverdagsmorgen i Danmark, fortalt af passagererne i morgentogt fra Korsør til Østerport. 
Kender I ikke dét med at sidde i bussen og forestille sig, hvem de andre passagerer er? "Pendlerne"er netop bogen der fortæller det, og den gør det brillant! Fruelund er i det hele taget underkendt god.

På min daglige gang langs bibliotekets reoler er der nogle bøger, som til stadighed henvender sig til mig, som om de er noget særligt. 
En af dem er Zenia Johnsons lille "Hjerneskælv". Flere gange har jeg stået og bladret i den, smålæst og er blevet en smule skræmt. For jeg kender flere, der har fået vendt op og ned på deres liv som følge af ofter små uoverlagte og banale handlinger, der har ført til hjernerystelse. 

Hjerneskælv er bogen om sådan et liv, der bliver sat på pause. Fortalt inde midt fra hovedpinen. Det er frygteligt og skræmmende. Det er fantastisk skildret og det er en enorm vigtig historie om hvor skrøbelige vi mennesker også er.

Jeg tror det bliver sommeren, hvor jeg endelig skal have læst "Hjerneskælv" fra ende til anden.