Kultur- og borgerservicechef John Bøgelund

Hvad skal kultur- og borgerservicechef John Bøgelund læse?

John Bøgelund er 56 år og bor i Silkeborg med sin familie. Har han tid til at læse til daglig? Hvilke bøger vil han anbefale og hvad skal han selv læse?

Hvad skal du læse denne sommer?

Du rammer mig jo, for jeg får ikke altid læst så meget! Men jeg får lyttet. Jeg hører mange lydbøger, mest fagbøger om ledelse og den slags. 

Men i år skal jeg læse Alen Causevics lille bog "Det egentlige liv i livet". Det er fiktion, men en omskrivning af dét at sidde på et asylcenter. Jeg kender faktisk ikke bogen, men har lige foræret den i gave. Den er fra et lille forlag, og det lyder som en rigtig spændende historie. Med en virkelig flot titel. Og så er den lille, lige til at læse ved poolen. 

Jeg skal også i gang med Yuval Noah Hariris "Sapiens", en bog jeg har fået af en samarbejdspartner efter en meget dyb samtale. Hvis andre tænker, jeg skal læse sådan en bog, så tænker jeg, der er noget i det, jeg skal vide eller lære af - så den glæder jeg mig til!

Hvilken bog får din varmeste anbefaling?

Da jeg læste "Salme ved rejsens afslutning" blev jeg ret opslugt af den. Det var min skumle fortid som musiker, der fik mig til at gribe ud efter den. Det er Titanic-musikerne, som man følger de første 5 dage, hvor skibet samler passagerne op. Man hører musikernes livshistorier. Det er en bog, hvor kulturhistorie, historie og myterne om Titanic er i centrum. Jeg synes især, den er interessant på grund af beskrivelserne af de forskellige klasseforskelle om bord på skibet. En dag vil jeg læse den igen. Det er sådan en bog, jeg har lånt ud mange gange, fordi jeg altid anbefaler den!

Har du en fagbogsanbefaling?

Må jeg godt anbefale min egen hustrus bog? Den har jeg nemlig hørt som lydbog og man kan tage enkelte kapitler ud og læse. Hun ved altså ikke, at jeg tager den med!
Jeg har den med fordi vi lige er gået igennem eksamenstiden, vi har hørt meget om præstationerne og om præstationsfremmende stoffer og det ene og det andet. Og det her handler om vores præstationskultur, vores nulfejlskultur. Særligt hjerneforsker og overlæge Troels Kjær gjorde indtryk på mig, men også iværksætter Jørgen Mads Clausen har nogle interessante tanker. 

Hør Rebecca Bøgelunds podcast Nulfejlskultur her

 

En bog alle skal læse

Jeg plejer at anbefale Tor Nørretranders' "Glæd dig". Den er livsbekræftende, sætter livet i perspektiv. For det er vigtigt at glæde sig. Prøv at hør: Glæd dig, du har livet!