Efterlønner Dorthe Nygaard

Hvad skal efterlønner Dorthe Nygaard læse?

Dorthe er efterlønner og er, som tidl. biblioteksassistent og læsekredsansvarlig, kendt af alle Silkeborg Bibliotekernes læsekredse. Hvad mon hun skal læse denne sommer?

Efter 42 år som Biblioteksassistent på Silkeborg Bibliotek gik Dorthe på efterløn i efteråret 2020. 

"Livet blandt bøger har givet mig mange gode læseoplevelser. Sidst har jeg her i efteråret, gennem biblioteket, deltaget i DR’s Romanklub, hvor den største læseoplevelse var Anne Lise Marstrand-Jørgensens bog om Margrete I. Bogen som jo også blev vinderen af DR Romanprisen 2021! Så lige nu er det historiske romaner, som har fanget min interesse."

Dorthe anbefaler historiske romaner

​​​​​​For øjeblikket læser jeg “Pigen fra det store hvide skib” af Jesper Bugge Kold og Michael Vraa, som handler om hospitalsskibet Jutlandia, der sejlede til Korea i 1951. Min næste sommerbog på listen er “Kaptajnen og Ann Barbara” af Ida Jessen, en historisk roman, en dansk hede-western.

Jeg kan i øvrigt også varmt anbefale Jesper Bugge Kolds "Land i datid", som især er spændende, hvis man - som jeg - har opholdt sig meget i Berlin.

Efter jeg er gået på efterløn, har jeg nydt at have tid til at se morgen-tv. Her bliver man hver dag opdateret på, hvad der sker ude i verdenen. Det var her jeg blev inspireret til at få fat i bogen : "I kærlighedens navn" af Karima Bouylud, som handler om tre generationers kvinder i en familie med dansk-marokkanske rødder. Denne bog er også på min sommerliste!

På jagt efter fossiler ved Limfjorden

Jeg skal opholde mig i vores skønne sommerhus ved Limfjorden næsten hele sommeren, og derfor skal jeg have fat i den nyligt udgivet bog om “Fossiler langs standen” udgivet af Jesper Milan fra Geomuseet i Faxe.

Jeg elsker at gå ved stranden og finde de fineste søpindsvin. Mens jeg venter på Milans bog, så kigger jeg lidt i disse:

En Riley-roman til strandtasken?

Måske jeg også når frem i køen til den sidste bog i serien om de syv søstre?

Hvis du, ligesom Dorthe, er vild med Lucinda Rileys bestseller-serie, så læs Mettes nyhed "Noget der ligner Lucinda Riley".
Her har hun nøje udvalgt en række romaner, der minder om serien - og som er til at få fat i nu og her. 

"God sommer til jer alle!", ønsker Dorthe

Tags