Iben From, direktør på Kunstcentret Silkeborg Bad

Hvad skal direktør Iben From læse?

Iben From er direktør på Kunstcentret Silkeborg Bad. Hvad betyder litteratur og læsning for hende? Og hvilken bog vil hun give sin varmeste anbefaling?

Hvorfor læser du?

Jeg har altid læst meget skønlitteratur, de seneste 10 år særligt af islandske, norske og danske forfattere. Det er en god måde at lade sig opsluge på og holde en pause fra det, man ellers laver.

"For mig er litteratur en kunstart, hvor de bedste forfattere udvider forståelsen af menneskets komplekse liv, uanset om det er en samtidsskildring eller noget mere historisk."

De seneste år er der kommet mere faglitteratur og flere historiske titel til, det er nok aldersbetinget. Jeg foretrækker stadig roen med den trykte bog, selvom det også kan være fint med en lydbog i bilen.

Hvad vil du anbefale?

Den seneste bog jeg har læst, er danske Katrine Marie Guldagers nye bog "Det samme og noget helt andet", som jeg varmt kan anbefale. Den ligger fint i tråd med hele hendes forfatterskab, og den går til stålet i den psykologiske analyse af relationen mellem familiemedlemmer, også så det gør helt ondt. Som hun selv flettede det ind i en af sine allerførste digtsamlinger, så trækker hun også i denne roman direkte på hovedstolen.

Hvilke andre bøger, kan vi anbefale? 

Hvis du står i kø til "Det samme og noget helt andet", så kan du dykke ned i nogle af Guldagers digtsamlinger, som der bliver trukket tråde til i romanen.