Hvad er eReolen, og hvordan bruger du eReolens app på din ferie?

eReolen er bibliotekernes ebøger og netlydbøger. I denne nyhed kan du hurtigt finde svar på de mest almindelige spørgsmål om eReolen.

Hvor mange ebøger og netlydbøger kan jeg låne?
Som borger i Silkeborg Kommune, oprettet som låner ved et af Silkeborg Bibliotekerne, kan du ved hjælp af dit bibliotekslogin (personnummer eller lånekortnummer og din pinkode) låne 5 ebøger og 5 netlydbøger pr. måned i sommerferien. Herudover findes der en række titler, som du kan låne udover ovennævnte grænse - det er de såkaldte blå titler.

Hvor længe må jeg låne bøgerne?
Du låner bøgerne i 30 dage. Alle ebøger og netlydbøger afleverer sig selv, så du skal ikke være nervøs for gebyrerne. 

Hvad betyder det at reservere en ebog eller en netlydbog?
Enkelte af de allernyeste ebøger og netlydbøger skal reserveres. Du kan se, om en titel er ledig eller ej ved hjælp af en farveindikation under de enkelte titelvisninger.
Når det bliver din tur til at låne den reserverede titel, modtager du pr. mail og/eller pr. SMS en notifikation om, at titlen nu kan lånes. Lånet skal gennemføres inden for 48 timer. Når lånet er bekræftet, fjernes det fra reservationslisten og tilføjes på listen over dine aktive lån.
Læs mere om reserveringer på eReolen her: https://ereolen.dk/reservering

Har eReolen en app og hvor finder jeg den?
Du kan hente eReolens app til din smartphone i AppStore eller Google Play Butik. Din telefon/tablet skal være opdateret til nyeste version af styresystemet, iOS (iPhone) og Android er de understøttede styresystemer. Læs mere om de tekniske krav her: https://ereolen.dk/tekniske-krav-til-eReolen

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil have ebøger eller netlydbøger med på ferien?
Hvis du er usikker på, om der er mulighed for internetforbindelse via wifi på din feriedestination - så lån bøgerne hjemmefra. Husk også at hente dem til offline brug, inden turen går til udlandet. På den måde kan du også læse eller lytte under transport uden at bruge al din data. Når du har lånt en bog og går ind under din profil og klikker på pågældende bog, kan du se dette billede. 

 

Billede af en bog lånt på eReolen


Hvis du klikker på de tre små prikker i øverste højre hjørne, får du mulighed for at hente bogen til offline brug. Bogen afleverer stadig sig selv, når lånetiden ophører efter 30 dage. 

En bog lånt på eReolen, klar til offline brug.

Hvad kan I anbefale fra eReolen? 

Har du brug for yderligere hjælp?
Kig på eReolens hjælp-side: https://ereolen.dk/kontakt eller spørg os på biblioteket!