Historier om Danmark

06.04.17
I 2017 sætter bibliotekerne sætter fokus på Danmarkshistorien i det landsdækkende samarbejde "Historier om Danmark".

I en tid, hvor verden ændrer sig hurtigere end nogensinde før, er det vigtigt at forstå vores historie og fortællingerne om vores ophav. Hvad har formet os som nation og som folkefærd, og hvad kan vi lære af historien og de valg, vores forfædre har truffet?

Du kan bl.a. følge med i DR's spændende serie "Historien om Danmark"  som består af 10 udsendelser, 5 i foråret og 5 i efteråret 2017.

På Silkeborg Bibliotekerne kan du finde inspiration til læsning om Danmarks historie  blandt de mange udstillede bøger.  Når du er på biblioteket så husk at deltage i quizzen om Tollundmanden og vær med i konkurrencen om 4 entrébilletter til Museum Silkeborg.

I denne folder får du forslag til  bøger, film, musik og links omkring Danmarkshistorien:

          

 

Se DR's flotte side om Danmarkshistorien:

      

 

Har du lyst til at dykke dybere ned i historien, så gå på opdagelse i Danmarkshistorien.dk :  Danmarks historie i tekst, lyd og billede – formidlet af fagfolk fra Aarhus Universitet.     

En af måderne at fordybe sig i Danmarks historie på er ved at læse historiske romaner. Når du læser, har du rig mulighed for at leve dig ind i fortiden og opleve den fortalt gennem de mere eller mindre fiktive karakterer. Vil du gerne læse historiske romaner, så se på Litteratursiden.dk, hvor der er et stort tema om historiske romaner:

Foto: Henrik Høier