FORÅRETS ORANGE SCENER

FORÅRETS ORANGE SCENER

22.01.20
Forårets Orange Scener byder indenfor til forfatterforedrag og oplæg om den lokalt forankrede, såvel som den verdensvendte litteratur. Vi får blandt andet besøg af Silkeborgs måske yngste romandebutant nogensinde, en forfatter der har oplevet studenteroprøret på egen krop, og sidst, men ikke mindst - et foredrag om autofiktion.

Har du tit undret dig over, hvordan skønlitterære forfattere arbejder med deres eget liv i de bøger, der for tiden går under genrebetegnelsen autofiktion? Er du blevet chokeret over en læseoplevelse, der var så selvudleverende, at du ikke kunne forestille dig hvordan man som menneske kan se sin familie i øjnene, efter at have skrevet om dem til hele verden? Så kig forbi til en af årets første Orange Scener, der også i denne sæson byder på lokalhistorisk formidling og ungdomslitteratur!

Årets første Orange Scene løber af stablen d. 29/1 kl. 16:30, hvor du kan møde Esther Enig, forfatter til YA-romanen - "Når solen ikke skinner". Esther er måske Silkeborg yngste forfatter, og hun har med sin romandebut på forlaget Brændpunkt, allerede gjort indtryk på anmeldere og læsere i en alder af bare 17 år!

 

Onsdag d. 19. februar afholdes Orange Scene i lokalhistoriens tegn. Vi får nemlig besøg af forfatteren Gudmund Auring, der har skrevet en selvbiografisk, historisk skildring af Silkeborg i hippiernes hænder. De fleste af os, har hørt om studenteroprøret på Københavns Universitet, men hvordan foregik det i Silkeborg? Samtidig med de studerendes protester mod professorvældet i Hovedstaden, læste Gudmund Auring på TH. Langs Seminarium i Silkeborg, lige ovre på den anden side af gaden fra Biblioteket. Han taler derfor fra hjertet af studenteroprøret i Silkeborg, og glæder sig til at fortælle om det hele.

 

Onsdag d. 25. marts holder bibliotekets litteraturformidler og forfatter, Sebastian Bune, et oplæg om modtagelsen af autofiktive værker som Karl Ove Knausgårds store serieværk "Min kamp" og Edouard Louis' "Færdig med Eddy Bellegueule", men også med afstikkere til verdenslitteraturens klassikere som f.eks. Knut Hamsuns "Sult". Forfatternes arbejde med teksterne tager Sebastian fat på fra en personlig vinkel, og der vil være tid til at spørge ind til det hele undervejs.

Sæsonen byder på lidt af det hele, og har som altid litteraturen i højsædet. Vi glæder os til at se jer, tale med jer og opleve litteraturen sammen med jer!