Demokratiuge

Demokrati på dagsordenen!

05.10.17
Silkeborg Bibliotek er med, når de danske folkebiblioteker i samlet flok sætter fokus på demokrati i uge 41.

’Ak, det danske folk er et dybt demokratisk folk´ sagde digterpræsten Kaj Munk i starten af 40’erne - ord han givetvis sidenhen bitterligt fortrød; mens den indiske åndelige leder Mahatma Gandhi i sin visdom plæderede for, at ´God regeringsførelse er ingen erstatning for selvstyre’.

Besøg biblioteket i Hostrupsgade i uge 41 og bliv klogere på ’kloge ord’ om demokrati, og del gerne dine egne ord og refleksioner om, hvad demokrati betyder for dig på væggen både på biblioteket og online under hashtagget #DKbib.

Bibliotekschef Lars Bornæs udtaler om Silkeborg Bibliotekernes engagement i demokratiugen:
”En af de fornemmeste opgaver for det moderne folkebibliotek er at skabe de nødvendige rammer, som gør det muligt for mennesker at deltage i samfundsdebatten og tale med hinanden om livets store og små spørgsmål. Gennem mødet og dialogen vil biblioteket bidrage til at give det danske demokrati fortsat indhold og tyngde.”

Efterlysning - demokrati

Kreditering: Danmarks Biblioteksuge

Kommunalvalget kommer
Danmarks Biblioteksuges demokrati-tema varmer naturligvis samtidigt op til Kommunalvalg 2017.
Her synes det særlig vigtigt, at de unge, der er berettigede til at stemme for første gang, både finder vej til stemmeurnerne, og ikke mindst at de ved hvorfor. Derfor afvikler BeSTEM Silkeborg, Campus Bindslevs Plads og Silkeborg Bibliotekerne fra uge 41 og frem til kommunalvalget i november en masse aktiviteter målrettet unge, der knyttet sig til lokaldemokratiet - i nærområdet - og helt tæt på!

HJÆLP! Lokale valgtemaer efterlyses!
DU kan hjælpe de unge til at finde ind i lokaldebatten ved via Silkeborg Bibliotekernes hjemmeside at fortælle, hvilket lokalt valgtema, der er vigtigt for dig og har indflydelse på din stemmeafgivelse. Temaerne og dine tanker vil blive præsenteret som oplæg til debat for udvalgte samfundsfag-klasser på Bindslevs Plads, som en del af deres forberedelse til en række ungedebatmøder i CampusHuset for mere end 2000 elever.
Del  dine tanker om vigtige lokale valgtemaer, som du mener, de unge i Silkeborg bør være opmærksomme på og tage med i deres overvejelser, når de sætter deres kryds for allerførste gang  - HER!

Mobilt valgsted
Tirsdag 10. oktober åbnes for muligheden for at brevstemme over hele landet. Allerede dagen efter, onsdag 11. oktober gæster Silkeborg Kommunes Borgerservice CampusHuset fra kl. 13-15.30 for at ’kickstarte’ kommunalvalget og give de unge studerende omkring Bindslevs Plads såvel som Silkeborg Biblioteks mange brugere let adgang til at stemme. I perioden frem til valget vil det mobile valgsted flere gange gæste CampusHuset.


#DKbib samler debatten
Alle biblioteksaktiviteter på nettet og sociale medier vil blive samlet under det fælles hashtag for Danmarks Biblioteksuge: #DKbib. Find debat og inspiration med hashtagget - og brug det også meget gerne til at bringe dit syn på demokrati i spil.
Vi glæder os til at se dig på Silkeborg Bibliotek - også i uge 41 – og håber du også vil følge med på #DKbib

 

Kontaktinformation:
Betina Agerbo, lokal tovholder for Biblioteksugen 2017, ban@silkeborgbib.dk