Katrine Marie Guldager
Billede af Katrine Marie Guldager

Dansk litteraturs formkamæleon

Katrine Marie Guldager har siden debuten i 1994 vekslet behændigt mellem at skrive romaner, børnebøger, noveller og digtsamlinger. Hun blev for alvor landskendt med den anmelderroste Køge-krønike og en roman, der skulle have været en film. Mød hende på Højland Litteraturfestival.

Det er ikke uden grund, når Litteratursiden.dk beskriver Katrine Marie Guldager som en "formkamæleon". Få forfattere kan behændigt skifte mellem en håndfuld genrer og male uden for genreskellenes streger med eviggyldige og eksistentialistike vilkår og temaer i menneskelivet som tid, natur, bevægelse/stilstand og kærlighed. Det særlige ved Guldager er netop, at den lyriske digters stemme dukker op i romanens prosa og at et tema fra en roman for voksne lige så vel kan dukke op i en børnebog.

Til Højland Litteraturfestival kan du møde Katrine Marie Guldager, som nu er aktuel med Det samme og noget helt andet, en selvbiografisk inspireret roman om Katrine, der mister sin far i en togulykke og siden langsomt mister fodfæstet i sin familie. 

Mød Katrine Marie Guldager til Højland Litteraturfestival - klik her for billetkøb

Hvis du vil dykke nærmere ned i Katrine Marie Guldagers forfatterskab før - og efter - Højland Litteraturfestival, kommer de varmeste anbefalinger her.

 

 

Tags
Materialer