Bibliotekernes Verdensmålsuge - uge 17

B-siden: Biblioteket går aktivt ind i kampen for verdensmålene!

Bibliotekerne skal fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Det står i biblioteksloven og det er noget af dét, vi gør hver eneste dag. Når en børnelitteraturformidler afholder booktalk for en tredjeklasse, når en håndfuld bibliotekarer tager ud på ungdomsuddannelserne for at undervise i informationssøgning i forbindelse med større skriftlige opgaver, når vi afholder litteraturarrangementer – og lige om lidt, når vi slår dørene op til bibliotekernes verdensmålsuge.

Bibliotekerne som positiv forandringsagent

Bibliotekerne bærer et særligt ansvar for at understøtte en bæredygtig, folkelig forankring af arbejdet med verdensmålene. Det står også angivet i regeringsudspillet ”Handlingsplan for FN’s Verdensmål” fra 2021. Vi skal derfor sammen med borgerne være med til at sætte en ramme for samtalerne om klima, bæredygtighed og social ansvarlighed. Vi skal understøtte borgernes foretagsomhed! Derfor vil vi blandt andet facilitere borgerfællesskaber, der kan arbejde for at gøre Silkeborg Kommune mere klimavenlig.

Bibliotekerne er stærke samlingspunkter for alverdens aktiviteter, og vi har gode forudsætninger for at skabe lokal handlekraft og opbakning til arbejdet med verdensmålene. Vi ved, at det øger livskvaliteten for det enkelte menneske at kunne indgå i meningsfulde fællesskaber. Og vi ved, at handling giver håb og forandring. Derfor håber jeg også på at se dig, kære læser, på Silkeborg Bibliotek i uge 17 og måske håber jeg især at se dig til Klimadagen d. 29. april.
Læs mere og se programmet for hele ugen her: silkeborgbib.dk/uge17 

Denne klumme blev bragt i Midtjyllands Avis d. 8. april 2023