Forårsprogrammet 2018

Arrangementer for alle - Forår 2018

17.01.18
Silkeborg bibliotekerne har forberedt et bredt arrangementsprogram for alle i foråret 2018, både børn og unge, voksne og ældre.

Se hele programmet.

På litteratursiden er første arrangement et møde med det humoristiske makkerpar Blendstrup og Gundersen. Måske husker enkelte også de grovkornede løgnehistorier, der blev læst op fra Jens Blendstrup og Lars Gundersens Havelågebogen, da bibliotekets udvalgt fortalte om Årets bøger? Den 25. januar bliver der mulighed for at møde de to bagmænd. 

Frederik Lindhart fortæller om de udfordringer familien mødte, da hans far tidligere biskop Jan Lindhart fik konstateret Alzheimers. Udfordringer – på et lidt andet plan – kan der også være nok af, når mand og kvinde danner par. 27. februar beretter Kim Boye og Pernille Aalund fra deres private kampzone, og skulle de ikke udpege mulige udveje fra potentielt katastrofale konflikter, kan der være råd at hente den 6. marts, hvor Lars R. Møller kommer og fortæller fra sin karriere som chef for Hærens Kampskole og Forsvarskommandoen. Det kan jo være, han også giver et par gavnlige tricks fra specialstyrkernes gøren og laden under Den Kolde Krig… 

Jesper Wung-Sung vil berette om sin eksotiske forfader, der både var fra Kina og blev udstillet i Tivoli. Det er ganske vist og et tidsbillede fra Danmark i faktisk ikke så gamle dage – lidt lige som TV-serien Badehotellets univers, som Amalie Dollerup, altså Frk. Amanda Madsen , vil give os et stemningsfuldt indblik i. På badehotellet lyder som bekendt en liflig musik i datidens toneklang, noget der hverken er Troels Winter eller Allan Østerdahls gebet. Til gengæld har de sat rockmusik til De Ti Bud, hvilket man kan opleve en forårsaften i marts – og ikke at glemme live interviewet med verdens måske lykkeligste mand, Steffen Brandt. Liv Nimand Duvå blev i 2017 i flere omgange præmieret for sin debutroman om en musiker, eller rettere sagt den datter, der har nok at gøre med at håndtere følgerne af hans alkoholmisbrug. Det fortæller hun mere om til april, hvor hun får selskab af Morten Tropp, Han supplerer Livs litterære beretning med sine oplevelser fra en opvækst, hvor hans storebror lukkede døren, når hjemmets fulde far bankede moderen. 

Hertil et proppet vinterferieprogram for børn med teater, sang og bevægelse, filosofi med idéhistoriker Lise Søelund, babycafeer, live streams fra Aarhus Universitet – og meget mere.
Det kan kun blive godt! Vi glæder os til at se jer.

Se hele programmet.