Vild med Peddersen og Findus?

Kender I Peddersen og Findus? I disse dage har en ny film om makkerparret Peddersen og Findus premiere i de danske biografer, nemlig ’Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde’. Og vi fejrer med at genlæse alle de herlige, skøre, kærlige, sjove bøger igen.

Som så meget andet fra vores naboland, Sverige, er det børnelitteratur af højeste kvalitet. Bøgerne er for længst gået hen og blevet klassikere og elsket og læst af både store og små. Men til de af jer, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med dette herlige makkerpar, må vi hellere starte med en præsentation.

Bøgerne handler om Peddersen, en enlig, ældre og temmelig gnaven mand, som bor på en gård sammen med sin kat, Findus, som kan tale, en flok musikalske høns og buklerne, som findes overalt i Peddersens hjem, men som kun Findus kan se. Findus er opkaldt efter den papkasse med grønne ærter af mærket Findus, som han kom i, da han var killing. Findus taler og opfører sig som et barn og både glæder og udfordrer den gamle Peddersen. Bøgerne handler om venskabet mellem Peddersen og Findus og alle de skøre eventyr, de tager på sammen, og dybden i historierne og den lidt spidsfindige humør gør dem velegnet til højtlæsning til selv lidt større børn.

Forfatteren Sven Nordqvist har både skrevet og tegnet bøgerne selv. Stilen er klassisk og med masser af små detaljer at fordybe sig i for børnene, mens den voksne læser højt.

Det her ser da også ganske hyggeligt ud, ikke sandt? Og har du fundet buklerne? Og har du set, at det er en sav, de skærer brød med? Og hvad sker der egentligt for de køer på billedet bag Peddersen?

 

 

 

 

 

 

 

Lån og læs eller genlæs bøgerne om Peddersen og Findus lige her hos os.

Materialer