Skal barnet passes hjemme eller i institution?

Der tales rigtig meget om minimumsnormeringer, daginstitutioner og det gode børneliv for tiden, og det har affødt en debat om hjemmepasning. Flere og flere forældre er af den opfattelse, at institutionerne ikke længere kan skabe lige så gode vilkår for deres børn, som en hjemmepasning kan. Går du også og overvejer at hjemmepasse dit barn? Eller har du som forælder blot fulgt med i debatten og fået lyst til at blive klogere på de forskellige argumenter? Så har vi samlet nogle tråde og et overblik her.

I videoen nedenunder kan du høre Eva gennemgå den sidste tids debatindlæg og de mest afhørende problematikker. 

Video Hjemmepasning

I artiklerne nedenfor kan du læse mere om, hvad forskningen egentlig siger om børns udvikling, og om den udvikling der er sket inden for området.  hvorfor denne udvikling er sket, og hvad forskningen egentlig siger om børns udvikling.

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870971-avis%3A33480415

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870971-avis%3A38140833

Har du mod på at gå mere i dybden med emnet, kan du læse dette speciale, som er skrevet af Cassandra James Markussen. Hun går i dybden med den udvikling, der har været i forskellige syn på børn og opdragelse gennem tiden: http://hjemmeunger.dk/wp-content/uploads/2018/12/For%C3%83%C2%A6ldredisciplinering.-Cassandra-James-Kandidatspeciale.pdf

 

Materialer