Mens I venter på Harry Potter
Mens I venter på Harry Potter

Mens I venter på Harry Potter

Rigtig mange dygtige læsere kan ikke vente med at gå i gang med Harry Potter. Og rigtig mange børn og forældre kender ikke ret mange andre gode fantasybøger end den kendte Harry Potter. I børnebiblioteket møder vi nogle gange 1. klasses elever, som har læst bøgerne selv. Det er også nogle helt og aldeles fantastiske bøger, som for mange børn kommer til at gå over i historien som deres livs bedste læseoplevelse. Men det gælder om at vente til det helt rigtige øjeblik!

Bøgerne om Harry Potter er nemlig ikke blot historier om tryllestave og bøvsemiksturer, men også nogle komplicerede og barske historier med mange personer og dødsfald. Hvis barnet læser bøgerne for tidligt kan det i værste fald betyde, at barnet læser noget, de ikke helt kan håndtere og i bedste fald, at de synes bøgerne er kedelige! Og det er da en skam!

Men hvad skal man så stille op som forælder til et meget læsestærkt barn, der elsker fantasy og som har været igennem samtlige fantasybøger i letlæsnings-afdelingen? Man skal kigge her på denne samling af bøger med en blanding af eventyr, drager, gys og mystik som både i tykkelse, layout og kompleksitet lader sig læse af dygtige 1. og 2. klasses elever, der gør sig klar til at begive sig i kast med Harry Potter og Lord Voldemort.

Materialer