Letlæsning til 1. klasses pige, der ikke helt har knækket læsekoden endnu.

Der er rigtig meget fokus på læsning i disse år, men nogle børn er et par år om at knække læsekoden. Og det er helt normalt. Vi har samlet nogle forskellige letlæsningsbøger, som på trods af de få bogstaver præsterer at få en god historie med.

På børnebibliotekets Facebookside har vi efterspurgt alle jer låneres input til, hvad I lige går og mangler af boganbefalinger til den dejligt lange sommerferie. Vi har fået en masse spændende spørgsmål, som vi er blevet meget inspirerede af. Nu har vi samlet en håndfuld af spørgsmålene, som vi de følgende dage kommer med gode forslag til bøger til. Titler som andre forældre og børn forhåbentligt kan lade sig inspirere af.

En mor har skrevet til os: ”Ja tak bogforslag til en pige der skal starte i 1. Klasse og som endnu ikke helt har knækket læsekoden og allerhelst foretrækker at ord er på max 3 bogstaver”

Som sagt er rigtigt mange børn et par år om at knække læsekoden. Her er det ekstra vigtigt, at forældrene tager sig tid til at sidde ved siden af og snakke med og grine og støtte. Og derudover at gøre sig ekstra umage med at finde de letlæsningsbøger, som ikke blot passer i sværhedsgraden men også har bare en lille smule historie i sig – på trods af de få bogstaver. Det kan godt være svært, og derfor er det netop en rigtig god ide at spørge børnebibliotekaren på det lokale bibliotek til råds.

Bøgerne nedenunder er alle dele af en serie, så hvis bogen fanger, så kan man finde flere mangen til. Bøgerne spænder fra humor til spænding og med en enkelt bog, der udfordrer lidt. Nemlig den søde og skøre Zombien Zom. Den er anderledes og kan måske bruges som en højtlæsning, der viser barnet, hvad der snart er i vente, hvis man bliver ved med at øve sig.

God fornøjelse til vores låner, Jeanette og hendes datter.

Materialer