Hello Ruby bøger og krea aktivitet

Leg og lær med Hello Ruby

08.01.21
Har du hørt om Hello Ruby? Ikke, så kig med her. Specielt hvis du har et barn I alderen 5 år og op efter.

Bøgerne er på engelsk, men man kan eventuelt gøre det til et fælles projekt at læse dem sammen med sit barn, oversætte og undervejs snakke om alle Rubys skøre eventyr som hun begiver sig ud på sammen med hendes venner. Hello Ruby er fantastiske bøger til at introducere børn (og voksne) for den digitale og teknologiske verden. Generelt har Linda Liukas skabt et sjovt og kreativt univers, som klart er værd at tage et kig på. 

Herunder vil du finde links til Rubys fantastiske univers som indeholder bøger, videoer og kreative opgaver som kan printes ud. 

Hallo Ruby på YouTube

Hello Ruby på YouTube 

Det er også muligt at benytte sig af Hello Ruby YouTube kanalen som har en masse små og let spiselige videoer som knytter sig til Rubys univers. Du kan blandt andet finde en playliste med små videoer på blot 1 minut, som handler om computervidenskab eller du kan lære om matematik og computervidenskab.  

Du kommer til YouTube kanalen ved at klikke her: Hello Ruby YouTube

Hello Ruby bøger og krea aktivitet

Aktiviteter og opgaver med Hello Ruby 

Som et supplement til bøgerne er der lavet krea aktiviteter. Du finder dem både som en del af bøgerne og på Hello Rubys hjemmeside. Du kan blandt andet tage på Computer safari eller Bygge din egen computer. 

Det er desværre ikke alle opgaver som er blevet oversat på dansk, men dem som er, kan du finde her: Hello Ruby aktiviteter på dansk 

Hvis det ikke gør noget at aktiviteterne er på engelsk, så kan du finde dem alle samlet her:  Hello Ruby på engelsk

Jeg håber at både børn og voksne får glæde af Rubys univers. Selv jeg, en voksen kvinde på 32 lærte faktisk en hel del af at dykke ind i computervidenskaben sammen med Ruby og alle hendes venner.  

God fornøjelse til store og små.