Lånerne spørger på Facebook #2: ny inspiration til 10 årig fodbolddreng

En typisk henvendelse i børnebiblioteket handler om hjælp til at finde bøger til en dreng, som af den ene eller den anden grund er gået lidt i stå med at læse. Men godt nyt! Hylderne bugner af fede, sjove, action-fyldte bøger med smæk for skillingen - med eller uden en fodbold.

På børnebibliotekets Facebookside har vi efterspurgt alle jer låneres input til, hvad I lige går og mangler af boganbefalinger til den dejligt lange sommerferie. Vi har fået en masse spændende spørgsmål, som vi er blevet meget inspirerede af. Nu har vi samlet en håndfuld af spørgsmålene, som vi de følgende dage kommer med gode forslag til bøger til. Titler som andre forældre og børn forhåbentligt kan lade sig inspirere af.

En mor har skrevet til os: ”Har en dreng på 10 år, som er en rigtig god læser, og som skal i 4.klasse efter sommerferien. Han gider bare ikke læse bøger mere. Han har læst Valhalla og Mester Mester . Han er vild med fodbold og musik og elsker god humor. Vi skal på sommerferie til Bornholm og vil gerne have lidt gode bøger med”.

Når man interesserer sig for fodbold og er færdig med at læse de kendte fodboldserier som FC Mezzi og Mål, kan det være lidt svært at finde den næste gode fodboldbog at læse. Især hvis man er en god lsæer, som gerne have noget, der ikke er alt for let. Både” FC Genfærd”, som er noget så sjældent som en fodboldgyser, og ”Drengen som var verdens bedste fodboldspiller” er gode bud.

Derudover anbefaler vi nogle sjove, letlæste humorbøger, som går rent hjem hos børnene og som er perfekte bøger til den lette sommerferielæsning, hvor der helst skal være grinegaranti. Kapitlerne er korte, og illustrationerne er med til at gøre historierne indbydende. Blandt de sjove og lidt fjollede bøger er også bogen om ”Nekromathias”, som blander gys og humor.

Når man samtidig er en god læser, der har vist interesse for nordiske guder, må man ikke snyde sig selv for det nyeste monsterhit fra forfatteren bag ”Percy Jackson og Lyntyven”, nemlig ”Magnus Chase og de nordiske guder”. Det er en ordentlig moppedreng men med masser af action, humor og korte kapitler, der på nogen måder næsten føles som at læse en film. Så levende står billederne foran en. Et sikkert hit. Mangler man en ekstra bog, som på mange måder også bruger filmiske kneb, kan man kaste sig over den spritnye ”Jake Atlas og smaragdslangens grav”, som forfatteren selv kalder en blanding af de gode gamle ”Indiana Jones” film og ”Mission Impossible”. Er man i stedet til en blanding af Harry Potter og teknik og kodebrydning, kan man med fordel putte ”William Wenton og Lyntyven” i tasken. Et andet godt bud kunne være den fantastiske fantasyserie Pax, der med sine gyser- og tegneserieagtige illustrationer går rent ind hos de fleste.

God fornøjelse til Charlotte og hendes 10 årige dreng. God tur til Bornholm.

Materialer